Mazăre dă la bătrâni, nu și la elevi

Mazăre dă la bătrâni, nu și la elevi(1513)


Elevii și studenții constănțeni vor să dea în judecată Primăria Constanța, pentru că nu le subvenționează transportul în comun.

Aceștia au precizat că autoritățile locale încalcă Legea învățământului și că orașele importante din România subvenționează în totalitate transportul elevilor și studenților. În Constanța, beneficiază de anumite reduceri numai cei care provin din familii cu venituri mici.

Radu Mazăre le-a răspuns, elevilor, astăzi, într-o emisiune radio. Nu mi se pare corect, moral și echitabil ca să dau subvenție unuia care este un copil la părinți. Ca să aibă peste 1.500 de lei, familia lui trebuie să câștige peste 4.500 de lei în mână. Și să-i mai acord subvenție? Sigur când acordăm cadourile de sărbători dăm tuturor copiilor, dar subvenția ca să dăm unuia, este exact ca și la energia termică. Exact același principiu îl aplicăm. Nu te supăra, dar copilul meu nu cred că era cazul să beneficieze de subvenție”, a spus el.

”Dezămagitor... Și existența legii ce valoare mai are???????????”, a comentat pe rețelele de socializare Retevoi Theodor, Președinte Liga Studenților Universitatea Maritimă din Constanța.

Mazăre a mai spus că mulți studenți nu sunt nici măcar din Constanța. ”Domnul care vine din Galați să facă facultate la Constanța, plătește facultatea integral, plătește căminul, nu știu dacă trebuie să-i acordăm noi subvenție, din impozitul meu și al tău, pe transportul în comun. Studentul respectiv poate, dacă mai are nevoie, să-și mai ia un serviciu. Așa este peste tot. Are capacitatea fizică, să mai lucreze! Mai bine cresc plafonul de subvenționare pentru cei în vârstă, care nu mai pot să mai presteze o activitate, la 65 ani - 75 de ani”, a mai spus Radu Mazăre.

Mazăre a spus că în perioada în care el era student plătea bilet pentru transportul în comun, cu excepția trenurilor, unde mai merge cu nașul.
  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri