Monica Macovei: Condamnarea la 4 ani de închisoare a lui Adrian Năstase este o lecție pentru politicienii corupți(724)


Europarlamentarul PDL Monica Macovei a comentat pe blogul său condamnarea lui Adrian Năstase:

Condamnarea lui Adrian Năstase la 4 ani de închisoare pentru luare de mită este un succes al justiției și o lecție pentru toți politicienii care sunt corupți și care fură. Justiția lucrează independent și politicienii să nu mai comită acte de corupție și să nu mai fure, pentru că se duc și ei la închisoare.

Acum nimeni nu mai poate să susțină credibil că dosarele făcute de DNA și judecate de Înalta Curte sunt influențate politic. Ele au ajuns în instanță așa cum și-au dorit toți inculpații, inclusiv Năstase. Dosarul lui Năstase a fost public odată ajuns în instanță și judecători de la Înalta Curte l-au condamnat pe Năstase pe baza probelor reale din dosar.
Ponta s-a lamentat ipocrit și mincinos că Năstase a fost “hăituit o viață întreagă”. Amintesc că în 2006, în calitate de ministru al Justiției, la solicitarea procurorilor, am cerut în Camera Deputaților ridicarea imunității lui Adrian Năstase pentru a i se putea face percheziție în Zambaccian și la Cornu. Cererea a fost respinsă cu votul masiv al PSD, în frunte cu Ponta. Poate astăzi aflam și mai multe despre mită dacă acele percheziții se făceau.
PSD l-a apărat încă de atunci pe Năstase și îl apără în continuare. Politicieni PSD spun astăzi că sunt alături de Adrian Năstase. Asta înseamnă că susțin corupția și hoția, pentru că astăzi Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Pesediștii care spun că sunt alături de el n-au decât să se ducă cu el la închisoare.

 
jooble.org