Ministrul de Interne susține urgentarea adoptării noului Cod Rutier în Parlament, din cauza a ceea ce se întâmplă pe şosele(438)


Ministrul de Interne Radu Stroe a afirmat astăzi că se impune urgentarea adoptării noului Cod Rutier în Parlament, el avansând ideea unei noi discuții cu premierul Victor Ponta pe acest subiect sau chiar "la nivel politic".


"Vom discuta cu premierul să vedem dacă se poate urgenta trecerea Codului Rutier. Se va discuta și la nivel politic. Sper să reluăm foarte curând discuțiile pentru că este limpede că viața din teren ne obligă să urgentăm adoptarea legii. Discursul inițial a fost că trimitem la Parlament legea și vom vedea dacă este necesar să reluăm discuțiile pentru a urgenta", a spus Stroe, subliniind că Parlamentul este suveran, dar urgentarea se impune "pentru ceea ce se întâmplă pe șosele".


Secretarul de stat Florea Oprea a spus că au fost multe întrevederi la Senat pentru a se discuta pe marginea noului Cod Rutier.

"Au fost propuse multe amendamente, unele sunt în fază avansată și există un interes extrem pentru ca lucrurile să meargă înainte", a afirmat Oprea.

Ministrul de Interne a anunțat la o conferință de presă că în perioada sărbătorilor au fost înregistrate mai multe accidente rutiere soldate cu 44 de decese și 200 de persoane rănite grav.

Sursa: AGERPRES
jooble.org