Mădălin Voicu – parlamentarul care a vorbit 43 de secunde într-un an

Mădălin Voicu – parlamentarul care a vorbit 43 de secunde într-un an(937)


Mădălin-Ștefan Voicu a fost ales deputat de către constănțeni. Peste 57% din votanții Colegiului 10 au pus ștampila pe omul girat de echipa Mazăre.

Activitatea lui Mădălin Voicu în Parlamentul României a fost analizată recent de presa centrală, care îl situează pe ultimele poziții în ceea ce privește activitatea.

Sinteza activității sale, așa cum reiese de pe pagina de internet a Camerei Deputaților, arată că deputatul de Constanța a avut o singură luare de cuvânt într-un an întreg de mandat. Aceasta a durat 43 de secunde și a reprezentat, de fapt, ”depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară şi popor de către deputaţi, în şedinţă solemnă”.

Activitatea unui parlamentar însă nu se rezumă, ca să fim drepți, numai la ce spune în parlament, ci mai ales la ceea ce face. Și un parlamentar trebuie sa facă legi. La acest capitol, Mădălin Voicu stă destul de bine. A semnat, în total, 13 propuneri legislative, printre care amintim: propunere legislativă pentru completarea Legii nr.41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.275/2006 privind executarea pedepselor și a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, propunere legislativă pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr.39/2005 privind cinematografia, propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, propunere legislativă pentru modificarea Legii minelor nr.85 din 23 martie 2003 privind interzicerea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri, propunere legislativă pentru modificarea art.83 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, propunere legislativă privind revizuirea Constituţiei României.

Una dintre cele mai controversate propuneri a fost însă aceea care prevedea amnistierea unor infracțiuni și grațierea unor pedepse. Zeci de mii de pușcăriași (între 40.000 și 50.000) ar ieși din închisori dacă propunerea lui Mădălin Voicu s-ar materializa. Depusă în februarie anul trecut, a fost una dintre primele inițiative ale deputatului de Constanța. Proiectul de lege este semnat împreună cu deputatul minorităților, Păun Nicolae. Expunerea de motive a celor doi spune că pușcăriașii nu au condiții bune de detenție, capacitate de cazare în penitenciare fiind depășită cu 40%. Astfel, deținuții nu au cubajul de aer necesar și numărul de instalații sanitare corespunzător.

”Pentru înfăptuirea unor politici penale corecte, propunerea legislativă privind aministierea unor infracţiuni, graţierea şi reducerea unor pedepse, oferă posibilitatea persoanelor condamnate, care au săvârşit infracţiuni ce nu prezintă un pericol social ridicat şi cei care în timpul executării pedepsei au dat dovezi temeinice de îndreptare, să beneficieze de clemenţa legiuitorului în sensul amnistierii şi graţierii pedepselor aplicate de instanţele de judecată”, se arată în expunerea de motive.


Propunerea a stârnit revolta opiniei publice. În prezent ea a fost retrimisă la comisii.

Imediat după depunerea candidaturii, Mădălin Voicu a declarat, la Constanța, că unul dintre obiectivele sale cele mai importante este de a găsi soluţii pentru cultura constănţeană.


  
jooble.org