MINUNILE CRĂCIUNULUI, la MURFATLAR: A plonjat, cu maşina, de pe podul peste canal şi... s-a ales doar cu vânătăi şi zgârieturi!

MINUNILE CRĂCIUNULUI, la MURFATLAR: A plonjat, cu maşina, de pe podul peste canal şi... s-a ales doar cu vânătăi şi zgârieturi!(1291)


În după-amiaza acestei zile, un autoturism, de tip SUV, condus de o tânără de 26 de ani, s-a prăbuşit de pe podul rutier care trece peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, la ieşirea din oraşul Murfatlar (fost Basarabi).

Femeia era singură în autovehicul şi, spre stupefacţia martorilor oculari, a ieşit... fără niciun ajutor, din maşina făcută terci, teafără din punct de vedere fizic, dar, bineînţeles, în stare de şoc. Şi asta după ce şoferiţa a pierdut controlul volanului, autoturismul a rupt gardul metalic de protecţie şi a plonjat de la înălţimea de 18 – 20 de metri, rostogolindu-se de mai multe ori, pe taluzul de la baza piciorului podului, la terminaţia dinspre satul Siminoc, pe o distanţă de peste 30 de metri. Noroc că sub acel capăt al podului este un mic spaţiu liber, un loc viran, fără construcţii pe o distanţă de câţiva metri, fără copaci sau gropi (cu excepţia şanţului în care s-a oprit)...
Transportată imediat, cu o ambulanţă, la Spitalul Judeţean din Constanţa, conducătoarea auto nu prezenta, aparent, alte traume fizice, în afara unor contuzii şi zgârâieturi!

Despre protagonista accidentului, s-a aflat, ulterior, că este domiciliată în localitatea (satul) Siminoc, care aparţine de Murfatlar (martorii care o cunosc spunând că s-ar numi Camelia Ionescu) de unde venise în centrul oraşului, pentru cumpărături, iar în momentul accidentului se întorcea acasă. Maşina aparţinea părinţilor săi, tânăra spunându-le martorilor că îi pare nespus de rău că i-a făcut tatălui său praf maşina... Până la această oră s-a aflat doar că şoferiţa nu consumase alcool. Despre cauze (viteză, disturbarea atenţiei conducătorului auto etc.), urmează ca rezultatele anchetei să fie date publicităţii în zilele următoare.

Se pare că podul acela, din Basarabi, este cu... noroc, pentru şoferii care, o dată la doi-trei ani, decolează de pe el! Deşi acest tip de accident se repetă periodic (ultimul fiind cel din 26 ianuarie 2011, când cei doi tineri din vehicul au scăpat cu viaţă), până acum, slavă Domnului, nu s-a înregistrat niciun deces. Nici măcar în legendarul accident, de prin 2003, când un camion cu remorcă, burduşit cu fier vechi, al celebrei firme „Crenguţa de Aur”, a ţiganilor din Cuza Vodă, a aterizat, la capătul celălalt, dinspre oraş, al podului, peste casa oamenilor, de lângă piciorul construcţiei, n-a murit nimeni, din maşină sau din încăperile turtite până la podea...
 
jooble.org