Liberalele constănțene au fost premiate de propriile colege(1173)


Teatrul Constantin Nottara a găzduit, la finele săptămânii trecute, ediția a doua a Galei Femeilor Liberale,care a adus în sală peste 340 de reprezentante din toata țara. Gala Organizaţiei Femeilor Liberale este un eveniment în care sunt evidenţiate filialele merituoase şi sunt premiate organizatiile care au promovat femei in calitate de alese locale si parlamentare. De asemenea, Gala Femeilor Liberale este un eveniment ce marchează încheierea unui an de muncă și de proiecte derulate de către femeile liberale. Sunt premiate rezultatele obținute în urma  străduinței  şi eforturilor de peste an a doamnelor liberale. Anul 2012 a fost un an cu mare încărcătură politică, și femeile liberale au fost angajate în  trei campanii electorale importante.

La eveniment au participat, alături de doamnele care au reprezentant organizațiile OFL din întreaga țară, și mulți lideri ai PNL: Crin Antonescu, președinte PNL, Norica Nicolai, vicepreședinte PNL, Varujan Vosganian, Eugen Nicolăescu, Adina Vălean, Viorica și Mircea Ionescu Quintus.

Lucia-Ana Varga, președinte al Organizației Femeilor Liberale, a declarat: „Această a doua ediție a Galei Femeilor Liberale a arătat că forța și determinarea femeilor de valoare care s-au implicat în politică este prețuită în cadrul Partidului Național Liberal. Le-am premiat pe colegele noastre care s-au implicat în bataliile politice pentru a promova inițiative în interesul cetățenilor, am premiat colegele care au ales să părăsească funcțiile din organizație pentru a-și folosi expertiza profesională în instituțiile guvernamentale și pe cele care din postura de reprezentanți ai societății civile au fost alături de noi în acțiunile pe care le-am derula. Am arătat și de această dată ca în centrul preocupărilor noastre politice este familia și că vom căuta în continuare cele mai eficiente soluții la nevoile ei."

Cele mai eficiente organizații județene în promovarea femeilor în administrația publică locală au fost OFL Iași, OFL Buzău și OFL Hunedoara. La categoria organizația județeană cu cei mai mulți aleși uninominali – primari și parlamentari, primele organizații județene sunt: Cluj, Hunedoara și Prahova. Organizația județeană cu cei mai mulți consilieri județeni femei este OFL Mehedinți. Organizația județeană cu cei mai mulți consilieri municipali femei, este Sălajul, cu 4 consilieri municipali la Zalău. Organizația județeană cu cei mai mulți consilieri orășenești este OFL Ilfov, care are 11 consilieri orășenești doamne liberale.

Au mai fost premiate, pentru derularea programului „PNL are grijă de sănătatea ta” OFL Maramureș, OFL Vrancea, OFL Sector 5, OFL Dolj și OFL Timiș. Pentru derularea programelor de educație și pentru organizarea dezbaterilor publice despre clasa pregătitoare, au fost premiate OFL Alba, OFL Bihor, OFL Sector 3, OFL Argeș, OFL Tulcea și OFL Suceava. Pentru activități de promovare a valorilor liberale au fost premiate OFL Călărași, OFL Giurgiu, OFL Sector 6, OFL Mureș, OFL Olt.

Pentru derularea programului „OFL susține performanța” au fost premiate OFL Vâlcea, OFL Satu Mare, OFL Constanța, OFL Brăila, OFL Galați.

Au mai fost premiate doamne care sunt implicate în activatea guvernamentală, precum și doamne care au susținut Organizația Femeilor Liberale: doamna Zoe Petre, doamna Daniela Zaharia, de la Institutul Liberal, doamna Oana Stănciulescu. O diplomă de onoare pentru model de familie liberală a fost acordată doamnei și domnului Ionescu-Quintus.
jooble.org