Propunerea UDTTMR pentru postul de subprefect: un fost comisar la Gardă, candidat care a picat testul la Antifraudă, dar are două case și jumătate și un Audi

Propunerea UDTTMR pentru postul de subprefect: un fost comisar la Gardă, candidat care a picat testul la Antifraudă, dar are două case și jumătate și un Audi(2094)


UDTTMR nu a prezentat un punct de vedere oficial privind rușinea de a fi numit un subprefect anchetat penal pentru dare de mită, dar s-a grăbit să facă o nouă numire, după ce acesta a fost eliberat din funcție, de urgență, de către Guvern.

Membrii Consiliului Reprezentanţilor din cadrul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România au votat, ieri seară, în unanimitate, cum altfel, noua propunere pentru funcţia de subprefect.

Este vorba despre Esrun Anefi, în vârstă de 33 de ani. ”În prezent este în Corpul de rezervă al Funcţionarilor Publici. La data de 13 decembrie 2013, Ersun Anefi a susţinut concurs pentru postul de inspector principal la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în prezent aşteptând numirea pe acest post”, spun reprezentanții uniunii condusă de Gelil Eserghep, inculpat în același dosar cu fostul subprefect pe care l-a susținut.

Anefi a fost masterand în securitate naţională la Academia Naţională „Mihai Viteazul” și este funcţionar public începând din anul 2006. În timpul mandatului prefectului Dănuţ Culeţu, Anefi Ersun a lucrat în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa, în cadrul Serviciului de monitorizare deconcentrate. Propunerea a fost înaintată la Bucureşti, la Cabinetul Primului Ministru.

Ce omită să spună reprezentanții UDTTMR este că propunerea lor, domnul Esrun Anefi, a susținut un concurs și pentru un post în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, regionala Constanța, dar acesta a picat cu brio examenul. De aceea probabil, pentru a avea un loc de muncă, s-a orientat spre DGFP București.

Anefi Ersun are stofă de jurist, fiind și unul dintre cei care a dat în judecată chiar instituția la care dorește acum să se angajeze, din nou, adică ANAF. Alături de 39 de persoane, a cerut anularea unui act administrativ al ANAF, în dosarul 1089/42/2011.

Anefi Ersun pare o persoană foarte cumpătată. A lucrat la Garda Financiară, unde în anul 2009 avea un salariu anual de 37.000 de lei. Potrivit declarației de avere depuse în 2013, când lucra în cadrul ANOFM, salariul său la Garda Financiară fusese de numai 17.138 de lei, probabil pentru mai puțin de un an. Cu toate acestea, Ersun se mândrește cu o casă în Eforie Sud, de 380 de metri pătrați, cumpărată în 2005, cu un apartament de 60 mp în Constanța, cumpărat în 2007, cu o jumătate dintr-o casă, provenită printr-o donație, în 2011, cu un Audi fabricat în 2005, dobândit prin cumpărare. Singura datore este un credit de 17.500 de lei, contractat în 2012 și scandent în 2017.
jooble.org