Primarul din Cernavodă s-a transformat în Moş Crăciun pentru locuitorii din oraş(1090)


Sărbătorile de iarnă vor fi mai fericite pentru bătrânii nevoiaşi, copiii cu dizabilităţi, dar şi elevii din Cernavodă. Administraţia Publică Locală a fost implicată, în ultima perioadă, în organizarea unor acţiuni de caritate, menite să aducă un Crăciun mai bogat pentru persoanele defavorizate şi copiii instituţionalizaţi.

Cei mai bucuroşi dintre totţi au fost cei 50 de copii cu dizabilităţi ai Centrului de Terapie şi Asistenţă Educaţională, care l-au primit azi pe Moş Crăciun cu poezii, colinde şi multe emoţii. Alături de moşul care a venit cu pachete din partea Primăriei, micuţii au primit şi jucării din partea elevilor clasei I ai Şcolii Mircea Eliade, care au participat la programul “Priveşte cerul prin ochi de copil”, organizat de către Direcţia de Asistenţă Socială Cernavodă.

La eveniment, alături de cei mici şi părinţi, au participat oficiali ai Consiliului Local şi primarul Gheorghe Hânsă, care şi-a exprimat emoţiile provocate de programul artistic oferit de copii, în ciuda afecţiunilor suferite de aceştia. Şi copiii sănătoşi au primit daruri de sărbători din partea administraţiei locale. Peste 4.000 de pachete cu dulciuri au fost răspândite, pe parcursul acestei săptămâni, copiilor din cadrul creşelor, grădiniţelor, şcolilor şi elevilor de liceu. Elevi claselor primare şi gimnaziale, şi-au dat întâlnire cu Moş Crăciun la bradul amplasat în centrul civic al oraşului, unde au cântat împreună colinde şi au primit cadouri. Acţiunile de caritate au continuat şi la Căminul pentru persoane vârstnice din Cernavodă, unde Moşul a răspândit pachete cu dulciuri şi a oferit o masă specială de Crăciun din partea primăriei celor 32 de bătrâni, iar elevii claselor a XI-a din cadrul Liceului Axiopolis le-au oferit acestora haine, pături şi alte obiecte igienico sanitare.

Săptămâna darurilor a debutat cu distribuirea ajutoarelor pentru pensionarii cu venituri mici. Tichetele sociale în valoare 50 de lei, vor îmbogăţi masa de Crăciun a peste 1300 de bătrâni cu pensii de cel mult 700 de lei, bătrâni asistaţi social cu vârste de minim 60 de ani şi pesoane cu handicap. Şi familiile nevoiaşe din Cernavodă vor avea dărbătorile mai frumoase anul acesta. Direcţia de Asistenţă Socială a oferit în această perioadă ajutoare de urgenţă în valoare de 50.000 de lei, 195 de ajutoare de lemne în valoare de 290 de lei pentru persoane fără venit, a întocmit aproximativ o sută de dosare pentru ajutor social, care prevăd lunar subvenţii la căldură şi până la 4 m cubi de apă rece, pentru fiecare familie beneficiară. De asemenea, în această perioadă DAS a colectat numeroase donaţii, care cuprind bunuri materiale, haine, mobilier şi rechizite din partea cetăţenilor generoşi, care au fost răspândite celor mai nevoiaşe familii din oraş.

 
jooble.org