Premii pentru tinerii artiști constănțeni la Youth American Grand Prix(1136)


O elevă a Colegiului Național de Arte ”Regina Maria”, Diana Georgia Ionescu, și un fost elev, Adrian Bogdan Cosmin, au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în semifinala europeană a competiţiei Youth American Grand Prix de la Bruxelles, derulată în perioada 6-8 decembrie 2013.

Diana Ionescu este elevă în clasa a VIII-a C a Colegiului de Arte și a obținut premiul I la secțiunea dans clasic, categoria Juniori, iar Adrian Cosmin este fost elev al instituției noastre, actualmente student în anul I la Universitatea ”Ovidius”, Facultatea de Arte, specializarea Artele spectacolului – Coregrafie. Acesta din urmă a obținut premiul I la secțiunea dans contemporan, categoria Seniori. Diana, sub îndrumarea doamnei profesor Carmen Chilea, director adjunct al colegiului, a participat în concurs cu o variaţie din „Arlechinada”, de Gaetano Donizetti, şi cu o variaţie din „Satanella”, de Cesare Pugni. Cosmin s-a prezentat cu două dansuri, „Money” - muzică Pink Floyd şi „Cold Song” - muzică Klaus Nomi, în coregrafia aceleiași profesoare, Carmen Chilea, fostul său dascăl.Aceștia s-au calificat în marea finală de la New York a YAGP, ce se va desfășura în aprilie 2014.

De asemenea, efortul le-a fost răsplătit, cei doi dansatori primind câteva burse. Diana Ionescu a primit trei burse - două de scurtă durată, la München şi Zürich, şi una la Monte Carlo, ce îi va permite să urmeze studiile complete la Academia de Balet „Princess Grace“. Adrian Bogdan Cosmin a obținut o bursă de studiu la München.

  
jooble.org