Profesor american de studii islamice, în vizită la comunitatea musulmană din Constanța

Profesor american de studii islamice, în vizită la comunitatea musulmană din Constanța(1116)


Ambasada Statelor Unite la București și Muftiatul Cultului Musulman din România organizează vizita în România a Profesorului Abdulaziz Sachedina, șeful Catedrei de Studii Islamice la Universitatea George Mason din Fairfax, statul american Virginia. Doctor Sachedina este o personalitate marcantă a gândirii islamice contemporane. Abordarea sa originală a surselor islamice clasice în relație cu teme contemporane majore, cum ar fi democrația, drepturile omului și etica biomedicală, l-au transformat într-o autoritate academică de talie internațională.

Doctor Abdulaziz Sachedina și atașatul cultural al Ambasadei SUA, Marjorie Stern, vor efectua o vizită la Centrul de Cultură și Educație al Muftiatului Cultului Musulman din România (adresă: strada Bogdan Voda nr. 75, Constanța), pe data de 12 decembrie. Șeful Cultului Musulman din România, domnul Iusuf Murat, și cei doi oaspeti americani vor discuta cu participanții la cursurile de Coran.

Din programul la Constanța al profesorului Sachedina mai enumerăm:
• Vizite și discuții la Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și Uniunea Democrată Turcă din România
• Participare la rugaciunea de prânz la Moscheea Hunchiar
• Prelegere la Universitatea „Ovidius” cu tema „Ce este nou în jurisprudența islamică? Schimbare și reformă în relațiile interumane”

Vizita specialistului american se înscrie într-un lung șir de colaborări cordiale între Ambasada Statelor Unite la București și Muftiatul Cultului Musulman din România, care includ videoconferințe pe teme islamice, vizite similare dintre care amintim programul recent avut în zona Constanța de Imamul american Yusuf Zyia Kavakci și vizite ale unor înalți oficiali ai ambasadei SUA, dintre care, cel mai recent, cea a Însărcinatului cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a SUA, Duane Butcher
     
jooble.org