Zi neagră pentru deputatul Tararache: 99 de amendamente depuse, zero aprobate

Zi neagră pentru deputatul Tararache: 99 de amendamente depuse, zero aprobate(677)


Pentru deputatul independent Mihai Tararache, miercurea trecută a fost o miercure neagră. El însuși spune acest lucru după ce, în ziua în care s-a dezbătut bugetul, nu i s-a aprobat niciun amendament din cele 99 depuse.

”Miercurea neagră pentru români a adus Reduceri Șoc! S-au respins, pe bandă rulantă, toate finanțările atât de necesare comunităților locale! Pe sistemul ce-am promis, am promis, acum reducem tot, reprezentanții USL au dovedit că nu sunt mai buni decât personajul rămas în istoria parlamentarismului prin expresia celebră „Ciocul mic, fiindcă acum noi suntem la putere!”. USL a reușit în numai un an de guvernare să transforme sloganul Dreptate până la capăt în Reduceri până la capăt! În ceea ce privește colegiul și județul pe care am onoarea și obligația de a le reprezenta cât mai bine în parlamentul României, au dovedit o lipsă crasă de receptivitate. Practic, AU TĂIAT toate investitiile propuse de mine, pentru Constanța și Năvodari, dar și pentru localitățile rurale, cele mai afectate de criza economică”, spune deputatul.

Toate finanțările propuse de el, inclusiv cele pentru promovarea turismului în Constanța, cele pentru sprijinirea IMM-urilor, cel referitor la spitalul din Năvodari, investiții în infrastructură generatoare ale locurilor de muncă, au fost respinse. ”Nu erau proiectele personale ale lui Mihai Tararache, erau proiecte pentru comunitate, soluții pentru rezolvarea celor mai arzătoare probleme ale cetățenilor, proiecte care ar fi acoperit mare parte din nevoile constănțenilor, cei care - în majoritatea lor - au votat USL. Pe sistemul voi ne-ati votat, noi v-am uitat! USL a uitat de Constanța, prin respingerea acestor amendamente, dar și mai trist a fost să constat că elita politică județeană s-a remarcat prin opacitate, prin interes politic absolut meschin și nu a mișcat un deget pentru a sprijini măcar o singură inițiativă venită din partea unui parlamentar neînregimentat în ”marea” (doar la număr) coaliție de guvernare”, a mai spus acesta.

În opinia sa, este regretabil faptul că Parlamentul României, cea mai reprezentativă instituție a democrației a dezbătut bugetul românilor, în numai o zi, stabilind cel mai trist record din politica dâmbovițeană: un articol de lege votat pe minut.
jooble.org