Mazăre a majorat taxele şi impozitele. De ce au votat consilierii PDL împotrivă

Mazăre a majorat taxele şi impozitele. De ce au votat consilierii PDL împotrivă(832)


Consilierii locali au votat, astăzi, proiectul de hotărâre ce vizează stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2014. În cadrul şedinţei, primarul Mazăre a anunţat că acestea vor fi majorate cu 16,5% deoarece legea îl obligă să facă acest lucru.

Referitor la acest proiect, consilierii locali PDL, Iustin Fabian Roman şi Stelian Gima, au votat împotriva proiectului privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2014, supus votului în şedinţa Consiliului Local Municipal care a avut loc astăzi. În acest context, grupul PDL din CLM Constanţa a făcut următoarea declaraţie de presă:

„Una dintre promisiunile Guvernului USL şi a primarului Constanţei era că nu vor creşte taxele şi impozitele locale. Astăzi, Consiliul Local Constanţa a crescut nivelul taxelor şi al impozitelor, ceea ce contravine cu promisiunile lor electorale. Am refuzat să fim părtaşi la aşa ceva, mai ales din cauza reacţiei primarului Radu Mazăre care, după mai mult de un an de guvernare USL, încă mai dă vina pentru pe Guvernul Boc, uitând că are toate pârghiile nesecare pentru a face bine constănţenilor. Dacă acest oraş va avea ghinionul să-l aibă primar pe Mazăre şi în 2050 cu siguranţă va da vina tot pe Guvernul Boc. Având majoritate parlamentară, Guvernul evita să ofere românilor ceea ce le-au promis. Întrebarea este: de ce? Constanţa are una dintre cele mai scumpe gigacalorii din ţară, străzi bombardate, un Cazino în paragină, constănţenii plătesc o taxă de habitat enormă şi toate acestea mulţumită Guvernului USL şi a primarului. Dar e mai uşor să dai vina pe altul”, susţin consilierii PDL.

De asemenea, ei au precizat că s-au abţinut de la a vota proiectul bugetului municipiului pentru 2013 din cauza faptului că proiectul de hotărâre le-a fost pus la dispoziţie în dimineaţa zile în care a avut loc şedinţa de Consiliu Local, mai exact pe 5 decembrie 2013, la ora 10.00. „Şedinţa a început la ora 12.00, iar în două ore nimeni nu putea parcurge un proiect stufos, cu multe informaţii, multe cifre şi de o mare importanţă”, au precizat aleşii locali ai PDL.
jooble.org