Pavelescu i-a făcut vânt lui Țapliuc și a numit-o pe Maria Stavrositu la conducerea PNȚCD  Constanța

Pavelescu i-a făcut vânt lui Țapliuc și a numit-o pe Maria Stavrositu la conducerea PNȚCD Constanța(1712)


După ce s-a folosit de el pentru a pune mâna pe sediul partidului PNȚCD de la Constanța, președintele contestat al PNȚCD Aurelian Pavelescu l-a trecut pe liber pe Adrian Țapliuc pe care-l numise interimar la filiala constănțeană.

Mai grav este că, pentru a face jocurile lui Pavelescu, Țapliuc s-a certat cu toți colegii de partid și s-a ales și cu câteva plângeri penale. Deși era ferm convins că el va rămâne lider la Constanța, Țapliuc s-a trezit, ieri, că, fără nici o explicație a fost dat la o parte de Pavelescu și înlocuit cu Maria Stavrositu venită de doar o lună de zile în partid.

Deși este un partid cu procente foarte mici în sondaje, de ceva timp, în interiorul PNȚCD este un adevărat război pe funcțiile de conducere, scandalul ajungând, inclusiv în filiala constănțeană. La Centru există două persoane care susţin că sunt preşedinţi, respectiv, Aurelian Pavelescu şi Vasile Lupu. Aceeași situație există și la Constanța.


Pe de-o parte, se află actualul președinte Tudorel Chesoi, susținut de Vasile Lupu iar, pe de altă parte, până mai ieri, Adrian Țapliuc care era susținut de Pavelescu. Dacă, inițial, disputele au fost mai mult verbale, în urmă cu o lună de zile, scandalul din interiorul partidului s-a extins. Însoțit de câțiva susținători ai lui Pavelescu, Adrian Țapliuc a ocupat cu forța sediul partidului de la Constanța. Întrebat care este calitatea sa, Țapliuc a spus că el este noul lider al PNŢCD de la Constanţa.


La timpul respectiv, Țapliuc a prezentat și o hotărâre a Comitetului Naţional de Conducere al partidului prin care s-ar fi votat dizolvarea Biroului Judeţean de Conducere al Organizaţiei Constanţa, fostul preşedinte Tudorel Chesoi, fiind exclus din partid.
La rândul său, Chesoi susține că el este adevăratul președinte al PNȚCD Constanța, deoarece Pavelescu nu este decât un impostor care dă decizii după cum vrea fără să respecte statutul partidului.

În aceste împrejurări, ieri, Aurelian Pavelescu a anunțat că Maria Stavrositu va prelua funcția de președinte interimar la PNȚCD Constanța. Fostul deputat democrat-liberal, Maria Stavrositu, s-a înscris în PNȚCD în urmă cu o lună de zile fiind aleasă de echipa lui Pavelescu vicepreședinte la nivel central. Surse din interiorul partidului susțin că Maria Stavrositu a fost văzută frecvent în ultima perioadă pe la sediul PNȚCD din Constanța, ea încercând să pună la punct o echipă nouă cu care să se prezinte în fața constănțenilor.
jooble.org