FESTIVALUL NAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ MAMAIA...REDIVIVUS

FESTIVALUL NAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ MAMAIA...REDIVIVUS(3276)


Renăscut ca legendara „Pasăre Phoenix”, Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia a revenit, în sfârșit, și suntem convinși, definitiv, în peisajul cultural românesc.
 

Ca și celebrul festival de la Brașov, Cerbul de Aur, Festivalul Mamaia a fost și este un brand cultural național, pe care, din păcate, ministerul de resort l-a neglijat de prea mult timp. Noroc cu diriguitorii administrației județene care au avut curajul și inițiativa de a finanța organizarea și lansarea acestui festival emblematic, după 11 ani de nemeritată absență.

 

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a declarat la deschiderea oficială: „Problema că nu sunt bani pentru cultură este o poveste. Trebuie să ai voință și determinare pentru a-i găsi. ”, adăugând:

„Este un moment deosebit în istoria noastră culturală. Astăzi ne unim pentru a celebra, nu doar 60 de ani de la debutul Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia, ci și pentru a cinsti dedicarea neobosită a celor care au făcut posibil acest eveniment, de-a lungul timpului. Vă doresc tuturor să vă bucurați, din plin, de aceste trei zile speciale.”

 

Ediția aniversară cu numărul 60 a fost una atipică, în sensul că nu a fost un concurs, așa cum se obișnuia în istoria evenimentului, ci un omagiu adus muzicii ușoare românești.

 

Pe parcursul celor 3 seri, integrat în stilul muzical european „NOSTALGY”, festivalul cel mai îndrăgit de pe litoral, eveniment care a făcut istorie în vremurile de glorie a muzicii ușoare românești, s-a axat pe interpretări ale unor celebre șlagăre românești, un maraton de muzică bună și vedete consacrate : Corina Chiriac, Marina Voica, Gabriel Cotabiță, Anca Țurcașiu, Silvia Dumitrescu, Hara, Călin Goia, Miki,ș.a. Piesele muzicale au ridicat publicul în picioare, care a cântat și aplaudat necontenit, susținând astfel cu entuziasm acest spectacol magic.

 

Câtă emoție și bucurie, să fim alături de artiștii care au făut istorie cu cea mai frumoasă muzică românească!

 

Aurelian Temișan a oferit publicului un moment artistic de neuitat, cu vocea sa incredibilă, susținând un minirecital cu piese memorabile create de compozitorii Florin Bogardo, Ion Cristinoiu, Cornel Fugaru, Temistocle Popa, Marius Țeicu.

 

Corina Chiriac, maeștrii Marius Țeicu, Ionel Tudor, Horia Moculescu au fost premiați la scenă deschisă, în aplauzele publicului ridicat în picioare, pentru a le omagia întreaga activitate.

 

Și bineînțeles, nu au fost uitați și cei plecați dintre noi: Aurelian Andreescu, Dan Spătaru, Mihaela Runceanu, Mălina Olinescu, Laura Stoica, Mădălina Manole, cărora li s-a adus un valoros TRIBUT, prin interpretările pline de sensibilitate și farmec susținute de Bodo și Aurelian Temișan.

 

Excelenta orchestră dirijată de Daniel Jinga a oferit un suport muzical de calibru, iar prezentarea cu aplomb și spiritualitate a Lianei Stanciu și a lui Aurelian Temișan a adăugat un plus de strălucire evenimentului.

 

Piesele de rezistență ale fiecărei seri le-au reprezentat incendiarele concerte ale celor mai în vogă trupe românești: Direcția 5, HOLOGRAF, Proconsul, Cargo, Voltaj și Loredana, în fața unui public care a umplut arena până la refuz și a vibrat de emoție și de de încântare.

 

Oamenilor le-a fost dor de muzică bună, de atmosfera de sărbătoare din jurul Festivalului și de încântarea pe care artiștii săi o aduceau pe scenă. Nostalgia a fost în inimile tuturor.

 

Rămânem cu bucuria revederii cu Festivalul Mamaia 2024 și cu promisiunea fermă a președintelui Mihai Lupu, că tradiția va continua și că vom avea Festival în fiecare an la Teatrul de Vară din Mamaia:

 

Mă angajez ferm, împreună cu echipa mea, să ducem mai departe această tradiție și sper din toată inima, că la următoarea ediție, Teatrul de Vară Mamaia să fie gazda acestui eveniment minunat.”, a declarat Mihai Lupu. 

 

În ansamblu, un festival magic, o reușită! Felicitări organizatorilor!

 

Emoție pură, multă nostalgie, energie inegalabilă și un public vocal, totul la superlativ! 
 

Pe curând în 2024, la viitoarea ediție!

 

 

Festivalul s-a desfășurat în fața unui public care a umplut arena până la refuz și a vibrat de emoție și de încântare. Un eveniment de anvergură, oferit constănțenilor și turiștilor de pe litoral, după 11 ani de așteptare!

De asemenea, prin eforturile organizatorilor, merită menționat prețul biletelor, foarte convenabil, făcând festivalul accesibil tuturor pasionaților de muzică și cultură.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri