PUSL Constanța - Planuri îndrăznețe și soluții inovatoare

PUSL Constanța - Planuri îndrăznețe și soluții inovatoare(1240)


 În cadrul conferinței de presă din 18 august 2023, la sediul PUSL Constanța au fost prezenți Iulian Cârlogea, vicepreședintele Partidului Umanist Social Liberal, Florentin Chiforeanu, președintele Organizației Județene a PUSL Constanța și Gihan Eserghep, președintele Organizației Municipale a PUSL Constanța.

Au fost prezentate aspecte din activitatea actuală și viitoare a partidului. Evident, discuția a alunecat repede către problemele și nevoile stringente ale județului și municipiului Constanța.

 

Florentin Chiforeanu a ținut să precizeze câteva din nevoile urgente ale județului, prezentând câteva proiecte și soluții inovatoare:

 

„Județul nostru are nevoie de un baraj hidrocentral pe Dunăre, la Hârșova, care să regularizeze cursul Dunării.”

„Avem nevoie de un pod rutier în sudul județului, în zona Călărași - Ostrov.”

”Apa, atât de necesară agriculturii. Județul trebuie străbătut de canale navigabile și de irigații.”

„Turism. Mărirea terenului intravilan pe malul mării pentru construcții turistice.”

„Autostrada A2 trebuie dusă până la Mangalia și în nord, până la granița cu județul Tulcea.”

„Business. Parcuri industriale în jurul Constanței.”, a declarat Florentin Chiforeanu.

 

Sunt propuneri îndrăznețe, care ies din tiparul promisiunilor pe care politicienii le fac de regulă: drumuri, asfalt, apă curentă etc. și care au devenit cumva desuete. Este un alt nivel, altă anvergură, pe care Constanța o merită.

Florentin Chiforeanu scoate în evidență atuurile naturale ale zonei și anume Dunărea și Marea Neagră, pe care susține că trebuie să le exploatăm într-un mod corect, fiind binecuvântați cu prezența lor.

 

La rândul său, Gihan Eserghep enumeră pragmatic gravele și urgentele probleme ale orașului, vizibile cu ochiul liber la orice pas, referitoare la infernalul trafic rutier, imposibilele parcări, necesitatea construcției de creșe și grădinițe, a situației Spitalului Municipal Constanța și dezvoltării turismului.

Și că să ne convingă de seriozitatea proiectelor, Gihan Esergep ne promite ca la fiecare conferință de presă să vină cu specialiști cooptați în rândul organizației din diferite domenii: sport, cultură, administrație, sănătate.

 

Taxa de trecere pod care este discriminatorie pentru toți cetățenii din Dobrogea, nu din Constanța, din Dobrogea... Vă dau un exemplu paralel: podul peste râul Olt este mai mare ca deschidere decât podul de peste Dunăre și nu se plătește taxă”, a declarat Gihan Eserghep.

Adunăm semnături pentru suspendarea completă a taxei pentru trecerea podului, mi se pare injust”, a adăugat Gihan Eserghep.

„Semafoare inteligente!’’ a mai declarat Gihan Esergep. Și ne dă în acest sens o soluție la îndemână: „minus câțiva funcționari din primărie și un soft și am rezolvat problema!” . Și îl credem, doar este de profesie inginer auto.

 

Acestea sunt câteva din viziunile și proiectele PUSL Constanța. Îmbucurător este faptul că ambii președinți au marșat pe importanța factorului uman la toate nivelurile în toate aceste proiecte, precizând că este nevoie de specialiști, de ingineri, de oameni care știu să vorbească la Bruxelles.

 

În încheiere, concluzia celor 3 oficiali PUSL a fost că vor implementa propria viziune în proiectele lor și nu vor intra în „siajul” administrației precedente.

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri