Doi migranţi pakistanezi, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Doi migranţi pakistanezi, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni(377)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competenţă, doi migranţi pakistanezi care intenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen, după ce au trecut frontiera, pe jos, prin „zona verde”, din Bulgaria.

În data de 30.11.2013 poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră români au identificat pe teritoriul României, în apropierea liniei de frontieră, două persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos.
Cei doi bărbaţi, cu vârsta de 29 de ani , respectiv 27 de ani, au declarat că sunt cetăţeni pakistanezi şi doreau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen.
În urma cercetărilor s-a constatat că migranţii au trecut frontiera de stat dinspre R. Bulgaria, pe jos, prin „zona verde”, după care intenţionau să-şi continue călătoria pe teritoriul României, cu diverse mijloace de transport.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor pakistanezi actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001.


  
jooble.org