“MAREA REVANŞĂ”, la K1, în această seară, la “Bingo Europa”: Vedete supermediatizate, ca Tolea Ciumac, dar şi constănţeni performanţi, precum IONUŢ SANDUR

“MAREA REVANŞĂ”, la K1, în această seară, la “Bingo Europa”: Vedete supermediatizate, ca Tolea Ciumac, dar şi constănţeni performanţi, precum IONUŢ SANDUR(3636)


În această seară, de la ora 19.00, la Centrul “Bingo Europa” din Constanţa (lângă Hotelul Parc, la intrarea în staţiunea Mamaia), este programată ediţia a treia a Galei „Total Contact - Marea Revanşă”. Organizator este clubul constănţean “Wind Extreme”.

Gala va avea drept cap de afiş întâlnirea revanşă dintre celebrul (şi… controversatul, în special pe latura extrasportivă a existenţei sale!) Tolea Ciumac şi constănţeanul Cătălin Marin, campion mondial de Kung-Fu. Cei doi s-au înfruntat şi pe 17 martie 2013, în cadrul galei precedente, „Total Contact 2”, de la Pavilionul Expoziţional – Constanţa. Ciumac a primit, atunci, decizia la puncte. De aceea, organizatorii s-au gândit că i s-ar potrivi acestei ediţii a galei sportive şi titlul de “Marea Revanşă”!

La cântarul oficial, “vedeta” Tolea Ciumac a lipsit: nu pentru că-l băga, iar, pe Dan Diaconescu în tomberon, ci ar fi avut pană, pe autostradă…

Ieri, sâmbătă, de la ora 15.00, la Maritimo Shopping Center – Constanţa, au avut loc o conferinţă de presă şi cântarul oficial al galei. Tolea Ciumac şi-a (dez)”onorat”, iarăşi statutul de “vedetă” ultramediatizată, lipsind. Motivat, totuşi, conform declaraţiei organizatorilor: cică a avut pană (de maşină, probabil…), pe drum. Un lucru e sigur: nu era la Vatican, de unde emite, chipurile, OTV, mai nou, ca să-l bage iar în tomberon, în direct şi la o oră de vârf, pe Dan Diaconescu…

În rest, nimic deosebit la cântarul oficial. În plus faţă de cele anunţate deja, din timp, prin intermediul presei locale (inclusiv al ziarului TIMPUL, unul dintre sponsorii evenimentului!), organizatorii au precizat că vor fi 20 de înfruntări, cei 40 de spotivi provenind de la 12 cluburi. O noutate o constituie o partidă de lupte…feminină, între două sportive din Constanţa.

Există o mică controversă în legătură cu denumirea “Total - Contact”. Am înţeles că se va lupta nu după regulile de Kung-Fu, ci după cele de K1. Ca urmare, nu mai este adecvată această denominaţiune!

Unul dintre cele trei meciuri – vedetă va fi cel dintre constănţenii IONUŢ SANDUR (Clubul TAI-CHI-DO-RYU) şi ALIN MINCU (San Gym Brick)

A doua atracţie a serii va fi meciul dintre Bogdan Mihalache şi Alexandru Filip”, a declarat sensei Valeriu Ariton, antrenor la CS “Wind Extreme” şi “Sakura Fight”.La Gala „Total Contact 3“ vor participa cele mai puternice cluburi de arte marţiale din Constanţa, respective: Wind Extreme, TAI-CHI-DO-RYU, Bogdan Ciubotariu, Ying-Yang, Juniorii Tuzla, Oyama Karate, San Gym Brick, Sakura Constanţa, Kempo Năvodari şi Keru Kento, dar şi de la Respect Gym Găeşti şi Satori Slobozia. „Wind Extreme este un club nou înfiinţat, ce doreşte să promoveze sportul de Karate Kyokushin. Total Contact reprezintă un pas către atingerea obiectivului. Fondurile adunate în urma vânzării biletelor vor fi utilizate pentru modernizarea sălii de antrenament şi pentru susţinerea tinerilor luptători în vederea participării la competiţii naţionale şi internaţionale”, a declarat Bogdan Alexandru Iancu, preşedintele CS Wind Extreme.


Dar mulţi dintre cei cu care am discutat, la conferinţa de presă de ieri, erau foarte interesaţi de confruntarea dintre tinerii profesionişti constănţeni IONUŢ SANDUR (Clubul TAI-CHI-DO-RYU) şi ALIN MINCU (de la San Gym Brick).L-am abordat, şi noi, pe unul dintre aceşti doi sportivi: IONUŢ SANDUR. Tânărul de 26 de ani ne-a declarat că îşi doreşte foarte mult să câştige, (şi) în această seară, pentru a putea avansa pe drumul pe care şi l-a ales: o carieră profesionistă. Ca profesionist, are la activ şase meciuri oficiale. A pierdut două (unul în faţa cunoscutului campion european Cristian Milea!) şi a învins în celelalte patru. Ca amator, are zeci de medalii, majoritatea de aur, la competiţii interne şi internaţionale (turnee, cupe şi campionate, europene şi mondiale). Cel mai mult ţine la cele trei titluri de campion naţional, de K1La Campionatele internaţionale! (A fost şi vicecampion naţional, în câteva rânduri). Marea sa neîmplinire, de până acum, o constituie faptul că nu a prins lotul naţional. Dar este foarte greu pentru un luptător din provincie să acceadă în lotul reprezentativ al României, din cauza manevrelor şi combinaţiilor bucureştenilor, care ermetizează… pe dinăuntru lotul, prin fel de fel de metode neortodoxe, făcând imposibil accesul sportivilor provinciali! Acest lucru ne-a fost confirmat, cu năduf, şi de către antrenorul său, de la Clubul TAI-CHI-DO-RYU, Marcel Ilaşcu! Dar ambii, atât antrenorul, cât şi sportivul, s-au declarat optimişti, văzând şi în lupta din această seară o ocazie de a “puncta” pe calea performanţei, interne şi internaţionale.

Luptătorii de la Clubul TAI-CHI-DO-RYU Constanţa “au ras” tot, la recentele Campionate Internaţionale “Judgement Day”, de la Bucureşti: 30 de medalii de aur!

Antrenorul Ilaşcu a profitat de discuţia cu sportivul său, pentru a ne informa asupra unui recent nou triumf al tinerilor luptători de la Clubul TAI-CHI-DO-RYU, din Constanţa. La prestigioasele Campionate Internaţionale “Judgement Day” (“Ziua Judecăţii”!), desfăşurate la Bucureşti, la sala “Apollo”, cei 46 de sportivi de la acest club, care au făcut această deplasare în Capitală, au câştigat nu mai puţin de… 66 de medalii de aur (!), 32 de argint şi 36 de bronz! Clubul constănţean a ocupat, astfel, din nou, locul întâi, din 43 de echipe, româneşti şi străine, participante! De altfel, şi Ionuţ Sandur, despre care am vorbit mai devreme, a câştigat, în trecut, aurul la această competiţie de prestigiu european.
La Cupa „Judgement Day”, organizată de Federaţia Română de Freestyle Kickboxing (FRFK), ajunsă la ediţia a 9-a, au participat 580 de sportivi, de la 43 de cluburi, din: Anglia, Bulgaria, Thailanda şi România. De la ediţia a X-a, „Judgement Day“ România va fi inclusă în circuitul mondial, iar primii trei clasaţi vor avea dreptul de a participa la Campionatul Mondial ISKA, de anul viitor, din Spania.


Ca de obicei, în ultimii ani, Constanţa a fost reprezentată la această competiţie de clubul TAI-CHI-DO-RYU, care a participat cu 46 de sportivi, cu vârste între 6 şi 30 de ani, reuşind să cucerească… un sac de medalii! TAI-CHI-DO-RYU s-a clasat pe primul loc, în ierarhia generală pe echipe, respectiv pe primul loc la “light-contact” şi “kick-light” şi pe locul 2 la K1, unde primul a fost Clubul “Scorpions”, din Iaşi. „Acest număr mare de medalii se explică prin faptul că sportivii mei au luptat la câte două categorii de greutate, iar cei de la light-contact s-au înscris şi la kick-light”, ne-a spus antrenorul Marcel Ilaşcu, care a precizat că sportivii săi au urcat pe podium după cum urmează: 30 - locul 1, 11 - locul 2 şi 25 - locul 3 la “light-contact”, 30 - locul 1, 21 - locul 2 şi 9 - locul 3 la “kick-light”, 6 - locul 1 şi 2 - locul 3 la K1. 


Pentru că tot vorbim de Clubul TAI-CHI-DO-RYU, este de menţionat că primul meci al galei, la ora 19.00, va fi cel în care luptă… chiar fiul antrenorului Marcel Ilaşcu, Ştefan Ilaşcu, în cadrul grupei de vârstă 12-14 ani! Alţi trei sportivi de la acest club vor evolua în prima parte a galei, destinată amatorilor. Alin Tudorache (12-14 ani), Cosmin Ştefan (16-18 ani) şi Florentin Ionescu (seniori), iar un altul, Liviu Cazachiu, va fi şi el, ca şi Ionuţ Sandur, prezent în cea de-a doua parte a galei (după orele 20.30, cu aproximaţie…), rezervată performerilor.
  
jooble.org