Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Acordați titlul	„Persona non grata” lui Viktor Orban!

Acordați titlul „Persona non grata” lui Viktor Orban!(676)


„Stimați cetățeni, dragi patrioți români, în calitate de deputat ales în Parlamentul României, cer ca primului-ministru al Ungariei, domnului Viktor Orban, să i se acorde - pentru merite deosebite în slujba "iredentismului hungaro - horthyst" - "Titlul de Persona Non Grata" pe teritoriul României. Acest politician arogant și impertinent, atacă la modul declarativ integritatea României, alimentând ideile extremist - iredentiste ale unor capete ascunse prin unele păduri din centrul României, atât câte au mai rămas în zona mult visatului Ținut Secuiesc.

Din 2010 Guvernul de la București se comportă precum guvernul unui stat bananier față de acest elev a lui Soroş. Lecția ce trebuie dată guvernului de la Budapesta prin declararea lui Viktor Orban ca "persona non grata" pe teritoriul României ar reda demnitatea românilor care au fost umiliți la ei acasă de către oficialitățile maghiare în ultimii ani, dar, mai ales, s-ar transmite un mesaj foarte clar și pentru alți "zăbăuci" din spectrul politic maghiar care dorm cu harta Ungariei mari sub cap.”

Iată ce și-a permis domnul Viktor Orban să declare la Băile Tușnad și de ce Guvernul României ar trebui să acționeze în consecință: Viktor Orban - "S-a mai scris că nu trebuie să vorbim despre unități administrativ - teritoriale inexistente în România. M-am întrebat ce au vrut să spună. Cred că se refereau la Transilvania și Ținutul Secuiesc, dar noi nu am susținut niciodată că acestea ar fi unități teritoriale românești”.

Până și opoziția din Ungaria a declarat că s-a trecut o linie roșie, dar Iohannis și Ciolacu sunt foarte ocupați cu vacanța și deloc informați: "Ziarul maghiar de opoziție Nepszava a publicat o critică dură la adresa premierului Viktor Orban după ce acesta a exprimat opinii revizioniste în discursul de sâmbătă de la Băile Tușnad. ”Un șef de stat responsabil nu face declarații care să pună la îndoială suveranitatea unei alte țări în nicio circumstanță, dar mai ales în plin război de rescriere a granițelor”, arată Nepszava, care mai scrie că ”linia roșie a fost în cele din urmă depășită atunci când premierul nostru a spus: „S-a mai scris că nu trebuie să vorbim despre unități administrativ - teritoriale inexistente în România. M-am întrebat ce au vrut să spună. Cred că se refereau la Transilvania și Ținutul Secuiesc, dar noi nu am susținut niciodată că acestea ar fi unități teritoriale românești”.

 

Aloo, domnule Ciolacu, Domnule Iohannis, se aude și pe la București ce se petrece în Transilvania și la Budapesta? Ori ați început să vă salutați între voi cu "Jó napot kívánok!"

 

Contraargument: Este de neconceput ca un înalt oficial, un premier, să rostească aceste cuvinte pe teritoriul României, să-i pună în discuție granițele, suveranitatea, Constituția, cu o lejeritate stupefiantă și cu ironii de prost gust în program pe teme pe care nu se glumește. Iar din partea lui Iohannis și Ciolacu, nicio reacție. De toate aceste ironii aduse de premierul Ungariei Victor Orban, sunt responsabili conducerea țării noastre, lor le-a permis toate aceste dezastre în țara noastră. Trădătorii din guvernul României ce fac ? Ca de obicei, non interes.

 

Dumitru Viorel Focșa:Eu nu am mai auzit de nici un conducător de stat, sau guvern, să permită așa ceva unui individ dintr-o țară vecină. I-au ,,tăiat macaroanele la prima abatere și nu l-au mai primit în tara lor. Ai noștri ca brazii, i-au permis lui Orban de mai multe ori. Ăsta dacă a văzut că ține, ce și-a zis, dă-i încolo de proști, fac ce vreau eu. CUM E POSIBIL SA MERGI ÎN HARGHITA LA MAGAZIN ȘI SĂ NU FII SERVIT CĂ NU ȘTII UNGUREȘTE. ÎN SECUNDA 2, MAGAZINUL CU PATRON, CU ANGAJAȚI CU TOT, TREBUIA SĂ DISPARĂ, SUNTEM ÎN ROMÂNIA.”

Astfel, poporul doar cu votul mai poate face ceva, iar politicienii pe care i-am ales TREBUIE SĂ SE LUPTE pentu BUNĂSTAREA, INTEGRITATEA ȘI SECURITATEA ROMÂNIEI.
                                                                         


 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri