Constanţa, orașul unde străinii investesc în educație și localnicii în cluburi, baruri și hoteluri(1351)


Care sunt investițiile cu care se laudă Constanța? Cluburile din Mamaia, unele hoteluri, care alegorice, etc. În general motto-ul este: totul pentru turism. Pentru educație sau pentru cultură, așa cum am mai scris în acest ziar, nu prea se găsesc bani. Au existat încercări locale, de amploare mai mică sau mai mare. Printre ele se numără școala Comenius, deținută de familia Garabet, care a funcționat, s-a închis, dar este redeschisă de curând, dar și școala Petre Ispirescu, a soților Muhcină.

Astăzi s-a inaugurat investiția într-o școală privată care funcționează de ceva vreme, Cambridge School Constanța. A fost o defilare de VIP-uri cum rar se vede la un eveniment cultural (de fapt, în sălile de concert politicienii se pot număra, cu greu, pe degetele de la o mână).

A venit și primarul Radu Mazăre, care a punctat că numai străinii investesc în educație în Constanța. ”Vreau să felicit familia de români Nassar care a investit în educaţie. Sunt români de şapte ani, sunt şi cetăţeni libanezi, de fapt de acolo vin şi făcând o analiză am constatat că în Constanţa, din păcate, în educaţie şi în şcoală au investit numai străinii, au investit turci şi libanezi. Chiar pe drum o întrebam pe doamna Nassar de ce nu a investit într-un restaurant sau într-un club, că românii noştri care investesc se orientează în special către aceste lucruri care aduc profitul imediat. Doamna mi-a explicat cât de importantă este educaţia”, a declarat Mazăre.

El a spus că îşi doreşte să inaugureze şi o investiţie privată românească în învăţământ la Constanţa. "Au venit nişte străini şi musulmani ca să ne dea o lecţie şi să ne arate în Constanţa că se poate investi cu profit pentru toate părţile, în educaţie, profit pentru copiii şi elevii de aici, profit şi pentru dumnealor. Este un exemplu şi m-aş bucura din tot sufletul ca în mandatul meu, acesta sau viitor, care va fi, să vin să inaugurez şi o şcoală de ţinuta acestei şcoli care să aibă patron român constănţean", a afirmat Mazăre.

  
jooble.org