Șase sirieni şi trei iranieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Șase sirieni şi trei iranieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni(400)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competenţă, şase migranţi sirieni şi trei iranieni care intenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen, după ce au trecut frontiera, pe jos, prin „zona verde”, din Bulgaria.

În data de 28.11.2013 poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră români au identificat pe teritoriul României, în apropierea liniei de frontieră, un grup format din nouă persoane, cinci adulţi şi patru copii, care se deplasau pe jos.
Persoanele adulte, doi cetăţeni sirieni şi 3 iranieni, cu vârste cuprinse între 22 şi 44 ani, au declarat că doreau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen.
Cei doi cetăţeni sirieni, soţ si soţie erau însoţiţi de copiii lor, patru minori, cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani.
Migranţii au trecut frontiera de stat dinspre R. Bulgaria, pe jos, prin „zona verde”, după care intenţionau să-şi continue călătoria pe teritoriul României, cu diverse mijloace de transport.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor sirieni şi iranieni actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001.

 

  
jooble.org