Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(255)


AMALGAME

 

* Plajele tematice amenajate după modelul exotic din Grecia, Italia, Spania sau Caraibe câștigă tot mai mult teren pe litoralul românesc. Sunt preferate de turiștii care caută liniște și relaxare la doi pași de mare, pe șezlonguri confortabile, sub umbrele răcoroase de stuf. Iar ospătarii sunt gata să îi servească, direct pe nisip, cu mâncare și cocktailuri. Locurile nu sunt pentru toate buzunarele pe plajele din zona Mamaia Nord – Năvodari... 

 

* Preferată de un număr tot mai mare de români, vacanța la cort sau la rulotă poate fi varianta perfectă de petrecere a concediului la mare, cu bani mai puțini cheltuiți pe cazare. În natură, la umbra copacilor din campinguri, turiștii se gospodăresc singuri și se simt ca la picnic, la doi pași de mare. Într-un camping din Mamaia Nord, turiștii au fost surprinși luând micul dejun. Preparatele de pe masă sunt făcute chiar în camping.

 

* România ar putea fi din nou gazda unei finale Europa League. Anunțul a fost făcut de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care spune că a depus deja candidatura la UEFA. Orașul ales este București, iar marele meci ar urma să se dispute pe cel mai mare stadion al țării, Arena Națională, care a mai găzduit o finală a aceleiași competiții, în 2012.

 

* Construcția reactoarelor 3 și 4 ale centralei de la Cernavodă beneficiază de sprijinul unor parteneri externi, precum Statele Unite, Coreea de Sud și Canada, a explicat ministrul Energiei Sebastian Burduja, la Euronews România. Mai multe companii și-au exprimat interesul pentru această investiție care ar trebui finalizată în anul 2031. Invitat în studioul Euronews România, Sebastian Burduja a vorbit despre stadiul lucrărilor pentru modernizarea centralei de la Cernavodă.

 

* Sunt șanse mari ca în luna iulie să se înregistreze cele mai ridicate temperaturi globale din ultimii 120.000 de ani, spun specialiștii, potrivit The Guardian. Lumea tocmai a trecut printr-o experiență remarcabilă. A suportat cea mai călduroasă săptămână înregistrată vreodată în perioada 3-10 iulie anul acesta. Iar meteorologii spun că mai urmează mult mai multe.

 

* Autoritățile americane au aprobat săptămâna trecută o pilulă contraceptivă care este prima care poate fi achiziționată fără prescripție medicală. Acest lucru vine în contextul în care, anul trecut, Curtea Supremă a țării a anulat un caz cheie, ”Roe vs. Wade”, o decizie care a dus la restricționarea puternică a accesului la avort în numeroase state americane.
 

 

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri