În județul Constanța se va construi un parc industrial româno-chinez

În județul Constanța se va construi un parc industrial româno-chinez(1126)


Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a plecat după ședința CJC direct la Parlamentul României unde a fost invitat de premierul Victor Ponta pentru a ne întâlni cu partenerii chinezi. Concret, poziția strategică de care chinezii sunt foarte interesați se concentrează în jurul Portului Constanța. În acest context, președintele Consiliului Județean Constanța a dezvăluit că parcul tehnologic pe care autoritățile la Beijing vor să îl facă în România va fi amplasat aici. Valoarea lui se ridică la aproape 10 miliarde de dolari.


„Există, după cum știți, acel parc industrial, care va fi în zona portuară Agigea-Cumpăna-Canalul Dunăre Marea Neagră. Are toate caracteristicile necesare, adică, autostradă, infrastructură rețea de apă și canalizare, electrică. Este vorba despre 2.000 de firme chinezești care vor veni aici, inclusiv din domeniul agricol. După cum știți Constanța este înfrățită cu Shanghai. Aveam acel terminal de la Agigea deschis în 2004-2005 unde vin zeci de mii de containare. Au acele nave rapide care fac 27 de zile între Shangai și Constanța. China acoperă toate destinațiile”, a spus Nicușor Constantinescu.


De asemenea, se vorbește și despre interesul chinezilor pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nucleareletrică de la Cernavodă. Președintele CJC spune că tradiția relațiilor dintre China și Dobrogea va conta mult pentru viitoarea colaborare economică. În altă ordine de idei, este cunoscut faptul că la Constanța există de ani buni un Consulat Chinez.
 
jooble.org