ENEL face profit fără număr și cheltuie 0,02% din el pentru o acțiune umanitară

ENEL face profit fără număr și cheltuie 0,02% din el pentru o acțiune umanitară(959)


Enel Dobrogea a înregistrat anul trecut cel mai mare profit dintre firmele din Constanța: 103 milioane lei. Profitul operațional al Enel România a fost de 231 milioane euro. Compania italiană a fost atacată dur de oameni de afaceri, dar și de oficiali din Guvern, care vorbesc despre profiturile imense realizate și despre nerespectarea angajamanetelor de a investi, luate în momentul privatizării.

Cu toate acestea, Enel își face PR și a anunțat, ieri, că a ajutat la inaugurarea primului centru de diagnoză precoce și intervenție timpurie în autism din România.

”Renovat și utilat complet datorită donației de 50.000 de euro din partea Enel Cuore, centrul are drept obiectiv creșterea gradului de recuperare a copiilor diagnosticați cu autism și sporirea șanselor acestora pentru integrare socială”, spun italienii. Rețineți: au investit 50.000 de euro, adică 0,02% din profitul anual.

„Avem obligația de a proteja și ajuta copiii, deoarece ei reprezintă viitorul societății în care trăim. Educația și sprijinul social pentru dezvoltarea copiilor sunt doi dintre principalii piloni ai unei societăți sănătoase. Am primit cu entuziasm inițiativa Asociației HelpAutism, întrucât poate face diferența pentru copiii cu astfel de nevoi, acoperind o arie a ajutorului social ce întâmpină neajunsuri. Prin această donație, Enel Cuore demonstrează încă o dată angajamentul de a oferi un sprijin fundamental comunităților în care grupul Enel activează”, a declarat Radu Coșarcă, director Relații Externe Enel România, în numele Enel Cuore.

Comunitățile din județul Constanța unde activează Enel cer, în mod repetat, curent electric și un tratament uman din partea Enel, iar abonații ar vrea să nu mai fie considerați vacile de muls ale italienilor.

Vă gândiți că italienii sunt mai darnici în alte țări? Iată ce spune comunicatul lor. Enel Cuore Onlus, entitatea care a finanțat și proiectul de mai sus, a fost fondată în 2003 de către Enel SpA și subsidiarele sale, ”într-un efort de a crea o structură autonomă și non-profit al cărei obiectiv este optimizarea resurselor filantropice ale grupului, care să reflecte valorile exprimate în Codul Etic, dând viață inițiativelor de solidaritate socială pentru susținerea celor ce trăiesc în condiții dificile. Enel Cuore este activă mai ales în Italia și în țările unde Enel este prezentă și susține organizațiile non-profit locale în promovarea proiectelor specifice care să răspundă nevoilor oamenilor, familiilor și comunităților, prin programe concrete cu beneficii de durată și măsurabile. Mai precis, Enel Cuore face donații către proiecte sociale, îndeosebi către acelea care se adresează copiilor, bătrânilor și persoanelor cu dizabilități din domenii precum asistența socială, sănătatea, educația și sportul”.

De la înființare și până în prezent, Enel Cuore a donat circa 52 milioane de euro și a susținut 576 de proiecte în Italia și în străinătate. Reamintim că numai profitul făcut de Enel în Dobrogea, în 2012, este de 23 milioane euro.

Enel nu a precizat cât din această sumă a fost investită în România.

  
jooble.org