Polaris M Holding: Un grup de elevi de la Liceul Teoretic Ovidius ne-a vizitat la stația de sortare și reciclare din Constanța

Polaris M Holding: Un grup de elevi de la Liceul Teoretic Ovidius ne-a vizitat la stația de sortare și reciclare din Constanța(244)


𝐄𝐥𝐞𝐯𝐢𝐢 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐞𝐢 𝐚-𝐕-𝐚 𝐂 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐋iceul Te𝐨𝐫𝐞𝐭𝐢𝐜 ❞𝐎𝐯𝐢𝐝𝐢𝐮𝐬❞, coordonați de doamna profesoară Adriana Gurgui ne-au vizitat 𝐥𝐚 𝐬𝐭𝐚𝐭̗𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬̗𝐢 𝐫ecicla𝐫e 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̗𝐚


🍃Vizita a început cu o prezentare a activităților care au loc la stație. Elevii au văzut unde se descarcă deșeurile, cum se realizează sortarea la bandă, cum sunt balotate deșeurile din plastic, hârtie și carton înainte de a fi transportate către reciclatorii finali, dar și ce se întâmplă cu fracția care nu poate fi reciclată, care va ajunge. la groapa de gunoi.
Copiii au fost încântați de secția de reciclare unde sunt loc procesul de transformare a foliei LDPE în granule și apoi în saci menajeri, mai exact au văzut cum se închide circuitul economic la folie.

ℹ️ Elevii au aflat că cel mai important pas în procesul de reciclare este 𝒄𝒐𝒍𝒆𝒄𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 se𝒑arată. Trebuie să 𝒓𝒆𝒅𝒖𝒄𝒆𝒎 deșeurile, să le prelungim viața prin 𝒓𝒆𝒖𝒕𝒊𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆 și ulterior, să le reciclăm, pentru a preveni depozitarea unor cantități mari de deșeuri la groapa de gunoi.

♻️ La finalul vizitei, elevii au primit saci menajeri fabricați 100% din material reciclabil, de culoare albastru, galben și verde, reprezentând codul de culori pe care se bazează colectarea separată a deșeurilor pentru reciclare:

🔵Hârtie și Carton
🟡Plastic și Metal
🟢Sticla

Mulțumim pentru vizită elevilor și doamnei diriginte!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri