Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(582)


AMALGAME

 

* Stațiunea Costinești va găzdui în luna Iunie mai multe competiții dedicate celor mai tineri baschebaliști. Federația Română de Baschet în parteneriat cu Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) și Primăria Costinești organizează și în această vară tradiționalele întreceri la baschet aproape de malul Mării Negre.

Meciurile se vor disputa pe terenurile în aer liber din cadrul bazei sportive BTT de la Costinești, iar dacă va fi necesar vor putea fi folosite terenurile Taberei Schitu. Competițiile sunt rezervate copiilor cu vârste de la 6-8 ani, 8-10 ani, dar și celor sub 12 ani care vor participa la Campionatul Național pentru fete și băieți.

Iată planificarea competițiilor de baschet juvenil: Perioada 18 Iunie – 24 Iunie: Competiția Sportivă Națională U10 (categoria 6-8 ani sau categoria 8-10 ani) Perioada 25 Iunie – 01 iulie: Competiția Sportivă Națională U12 (categoria avansați sau categoria începători) Perioada 01 Iulie – 04 Iulie: Campionatul Național U12, la fete și băieți Tragerea la sorți se va realiza on-line, în ziua de 13 Iunie pentru toate competițiile.


* Profesorii care sunt membri de sindicat intră în grevă generală de luni, 22 mai, după ce negocierile cu guvernanții au eșuat.
Peste 70% din cadrele didactice au semnat pentru declanșarea grevei generale în școlile din toată țara, iar elevii sunt îndemnați să nu meargă luni la școală. Sunt cele declarate de președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța, Mitică Iosif. În județul Tulcea, cursurile s-ar putea ține luni, măcar parțial, întrucât doar 34% dintre profesori au semnat pentru participarea la grevă, a declarat inspectorul general Viorica Pavel, de la Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.


* Scandalul stă să explodeze la secția Hemodializă din spitalul județean. Personalul și pacienții amenință cu proteste. Toți sunt nemulțumiți de condițiile în care se desfășoară actul medical, dar și de disconfortul pe care trebuie să îl suporte de o bună perioadă de timp.

De menționat că pe 5 mai s-a închis secţia Hemodializă a Spitalului Județean Tulcea. Personalul a fost trimis în concediu, pacienţii au fost trimişi la Centrul Privat de Hemodializă pentru efectuarea tratamentului, ambulanțierii în concediu, pentru a putea continua procesul de modernizare al clădirii spitalului, cu promisiunea de a reveni în 1, 2, maxim 3 săptămâni.

Personalul, pacienţii, ambulanțierii, aşteaptă să fie transferați la noul sediu, situat în imediata apropiere a spitalului. Aproape un an, atât pacienţii, cât şi personalul centrului, au suportat eroic, bormaşinile, pick-hamerele, zgomotul de pereţi dărâmaţi (se lucra perete în perete, dedesubtul şi deasupra secţiei). Praf, mizerie, frig (s-a tăiat şi căldură pentru că se lucra). Lumina şi apa oprite în repetate rânduri. Au rezistat atât pacienţii cât şi personalul cu speranţa că la noul sediu va fi bine, dar acum, ca prin minune, când trebuia să se înceapă activitatea, personalul a fost informat că noua secţie nu se va mai deschide curând (nu se ştie când) şi repartizat pe diverse secţii, iar pacienţii vor rămâne la centrul privat în continuare, pentru nu ştim ce hartii neaprobate „de cineva” care doreşte ca noul centru să nu se deschidă şi pacienţii să rămână în continuare la centrul privat. Asta deși noul sediu este terminat, utilat, aprovizionat, gata de a primi pacienţii.


* Produse expirate de 7 luni, la raft, la Selgros Constanța. Mare atenție când cumpărați alimente de la hypermarket-uri! Asta pentru că printre pungile care sunt încă în perioada termenului de valabilitate, sunt puse și produse expirate de mult, mai exact de 7 luni.

 

 


 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri