Unde slujește la sfârșit de săptămână IPS Teodosie

Unde slujește la sfârșit de săptămână IPS Teodosie(1004)


Sâmbătă, 23 noiembrie, începând cu ora 8.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Colilia, situată lângă localitatea Râmnicul de Jos, comuna Cogealac.

Mănăstirea Colilia este ridicată pe locul unei foste așezări sătești, locuite de germani. Între anii 1901-1934 nemții au ridicat, în satul Colilia, o biserică, iar după plecarea lor, la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, lăcaşul de cult a fost preluat de Biserica Ortodoxă Română, iar comunitatea germană a fost despăgubită. În anii 1968-1969, odată cu desființarea satului Colilia, biserica a fost abandonată, iar ciobanii au transformat-o în adăpost pentru animale. La sfârşitul anului 2006, sub coordonarea maicii Rafaela, stareţa mănăstirii Colilia, s-a început reconstrucţia bisericii mari cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, iar pe data de 21 noiembrie 2008 a fost sfințită.


Duminică, 24 noiembrie, de la ora 8.45, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfinții Mucenici Epictet și Astion” de la Capidava.

Mănăstirea de la Capidava a fost înființată în anul 2007, în vecinătatea cetății, vechi centru episcopal, ce datează de la începutul secolului VI. Pe data de 8 iulie 2013 a fost sfințit paraclisul mănăstirii (cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului) și locul pentru biserica mare.

Pe 25 noiembrie, Biserica Ortodoxă o sărbătoreşte pe Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina. Cu acest prilej, luni, începând cu ora 9.00, IPS Teodosie va săvârşi Sfânta Liturghie la biserica „Sf. M. Mc. Ecaterina” din cartierul constănţean Tomis - Plus, Boreal.

  
jooble.org