ALARMANT. Un sfert din medicii de familie fraudează bugetul sănătății

ALARMANT. Un sfert din medicii de familie fraudează bugetul sănătății(826)


Situație alarmantă la Constanța. Un sfert dintre medicii de familie fraudează bugetul sănătății, care și așa este insuficient.

Corpul de Control al Casei Județene de Asigurări de Sănătate a descoperit nereguli la 140 de medici, din totalul de 409. De fapt, aceste nereguli au fost sesizate de Curtea de Conturi și trimise către CJAS. Toate s-au adeverit. Acest lucru a dus și la o sumă mult mai mare imputată de către CJAS. ”Sumele imputate din verificările imputate au fost de 53.931, la nivelul lui 2012, iar numai până acum la 20 noiembrie avem sume imputate de 108.841”, a declarat Dragoș Poteleanu, șeful CJAS Constanța.

Printre problemele cele mai frecvente se numără faptul că medicii de familie au eliberat rețete către pensionarii care depășeau veniturile de 700 de lei, deci compensate cu 90%, deși aceștia aveau venituri mai mari. Medicii sunt obligați să solicite declarații pe propria răspundere, dar și adeverințe de venit la fiecare eliberare de rețete.

CJAS a constata nereguli și la laboratoarele de analize medicale, care au decontat analize fictive, dar și la Spitalul Hârșova, care a internat pacienți despre care s-a descoperit că au muncit, totuși, în zilele respective.

  
jooble.org