Un conflict între CJAS și Spitalul Județean Constanța, închis după 10 ani(748)


În anul 2003, Spitalul Județean Constanța a cerut Casei Județene de Asigurări de Sănătate suma de aproape 20 de milioane lei, pentru servicii medicale prestate.

După 10 ani, puțin mai mult de jumătate din această sumă a intrat în conturile spitalului. Directorul CJAS, Dragoș Poteleanu, a anunțat, astăzi, că circa 10 milioane de lei au intrat deja în conturile SCJU. „S-a efectuat prima tranșă, prima parte, mai mult de 50% de 9.950.000. Suma depășește cu puțin 50% din valoarea debitului pe care Casa Județeană a fost obligată prin instanță să-l achite. Restul debitului va fi achitat așa cum ne-am înțeles în convenția de eșalonare, începând cu luna ianuarie 2014, în tranșe lunare până la sfârșitul anului viitor”, a declarat Poteleanu.
Banii provin de la Ministerul Finanțelor, deci nu afectează bugetul CJAS.

”Am înștiințat Casa Națională, care și-a asumat la acea întâlnire că va solicita o suplimentare de credite bugetare de la Ministerul de Finanțe, cu destinația cheltuieli de judecată în valoarea respectivă. Acest lucru s-a întâmplat la rectificarea care a avut loc în luna octombrie, la rectificarea bugetară [...] suma respectivă a fost alocată cu destinație precisă către această plată la nivelul Casei Județene, astfel că ieri ne-au intrat banii și astăzi am făcut plata”, a spus Poteleanu, președinte CJAS Constanța.

 Acesta precizat că a făcut nenumărate drumuri la Casa Națională pentru rezolvarea problemei. ”Practic, cum se zice, m-am căsătorit cu Bucureștiul”, a subliniat el.
jooble.org