Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
Costin Răsăuțeanu: *Reușită pentru mediul de afaceri din Constanța prin amendamentele depuse de grupul PSD!*

Costin Răsăuțeanu: *Reușită pentru mediul de afaceri din Constanța prin amendamentele depuse de grupul PSD!*(497)


Vineri, 28 aprilie 2023, în cadrul ședinței de Consiliu Local, grupul consilierilor PSD Constanța a depus un număr de 15 amendamente privind modificarea, completarea și abrogarea anumitor articole propuse de către Primărie în Regulamentul de organizare și funcționare al agenților economici din municipiul Constanța.

Consiliul Local din Constanța a adoptat un set de amendamente propuse de grupul PSD, menite să simplifice și să sprijine mediul de afaceri din oraș. Acestea au fost depuse în contextul actual, în care agenții economici se confruntă cu provocări constante pentru a rezista pe piață.

Deși au fost adoptate 11 amendamente importante, exact unul, cel privind eliminarea posibilității confiscării bunurilor și a banilor, nu a trecut. Cu alte cuvinte...agenții economici, la discreția totală a Poliției Locale?

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu a susținut cu tărie faptul că poliția locală nu trebuie să fie o unealtă de teroare pentru mediul de afaceri serios din oraș, al cărui rol este să contribuie la creșterea economică și la susținerea locurilor de muncă. În plus, eliminarea acestui regulament ar ajuta la aducerea de bani la bugetul local și la consolidarea parteneriatului cu mediul de afaceri din Constanța, pentru ca acesta să fie unul funcțional și productiv.


"Poliția locală NU trebuie să fie o unealtă de teroare pentru mediul de afaceri din orașul nostru!

Reușită pentru mediul de afaceri din Constanța prin amendamentele depuse de grupul PSD!

În ședința Consiliului Local am depus 15 #amendamente pentru modificarea, completarea și abrogarea anumitor articole propuse în Regulamentul de organizare și funcționare al agenților economici din municipiul #Constanța de către Primărie!

Amendamentele au fost preluate și depuse ca urmare a consultărilor pe care le-am avut cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Constanța, având în vedere contextul #economic și #social actual, dar și provocările agenților economici pe care le au în fiecare zi pentru a rezista.

Am reușit să adoptăm 11 amendamente extrem de importante!

Din păcate, nu a trecut amendamentul privind eliminarea posibilității confiscării bunurilor și a banilor.

Rolul nostru, ca for legislativ, este acela de a simplifica, de a debirocratiza și de a sprijini mediul de afaceri!

Trebuie să ținem cont de necesitatea salvării locurilor de muncă, de a crea altele noi și de a evita îngreunarea sau blocarea activității comerciale!

În plus, este inacceptabil ca o Autoritate locală să încurajeze un comportament coercitiv! Trebuie să înțelegem nevoia de a sprijini și de a promova un mediu de afaceri sănătos și prosper.

Sunt deja foarte multe controale pe care agenții economici trebuie să le suporte.

Sunt deja hăituți de instituții de control. Sunt mai mult de 15 controale care se fac de către entități diferite. Și, de cele mai multe ori li se cer aceleași lucruri. Mai lipsea Primăria!

Poliția locală NU trebuie să fie o unealtă de #teroare pentru #mediul de #afaceri serios din orașul nostru.

Trebuie să înțelegem că fiecare afacere funcționează ca o rotiță extrem de importantă într-un angrenaj economic mai complex. Fiecare rotiță, cât de mică ar fi ea, face ca întregul mecanism să funcționeze perfect.

Suntem conștienți că trebuie să existe un echilibru între control și susținere.

Prin urmare, amendarea acestui regulament are menirea să ajute mediul de afaceri, să aducă bani la bugetul local și să contribuie la creșterea economică.

Felicitări celor care, astăzi, mai au curajul și reușesc să mențină o afacere!

🙏 Mulțumesc Organizațiilor Patronale din Constanța pentru profesionalism și deschidere! Voi suține în permanență consolidarea #parteneriatului cu mediul de afaceri din Constanța pentru ca acesta să fie unul funcțional și productiv!"


#impreuna #constanta #mediudeafaceri #dialog #echilibrat

#răsăuțeanu #psd 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri