Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
FOTBAL: HAGI REDIVIVUS!

FOTBAL: HAGI REDIVIVUS!(308)


Gică Hagi a reușit să lanseze, din propria academie de la Ovidiu, mai mulți fotbaliști tineri care au ajuns la echipe importante din Europa la vârste fragede. "Regele" are și în actualul sezon, în care e aproape de titlul de campion, "perle" cu care să facă profit.

Recent, specialiștii de la CIES Football Observatory l-au inclus pe Andrei Borza (17 ani) pe lista celor mai promițători fundași stânga din lume. Mai mult, potrivit clasamentului și a punctajului după care se ghidează specialiștii, Borza e al treilea cel mai promițător fundaș stânga din lume, după Alejandro Balde (Barcelona) și Milos Kerkez (AZ Alkmaar).

Pentru a putea realiza acest clasament, fiecare jucător primeşte câte un calificativ în parte, bazat pe mai multe aspecte analizate de experţi în domeniu. Sunt luate în calcul minutele totale jucate de fiecare fotbalist, nivelul la care evoluează aceştia şi rezultatele obţinute de echipele lor, cu ei pe gazon, în ultimele 365 de zile. Apoi, specialiştii compară statisticile obţinute cu cele ale altor jucători de aceeaşi vârstă, care evoluează pe aceeaşi poziţie, pentru a obţine un calificativ final. Numărul 419 al CIES Football Observatory Weekly Post listează cei 200 de jucători U20 din 75 de ligi din întreaga lume (20 în fiecare dintre cele zece poziții luate în considerare) care au acumulat cea mai oficială experiență de joc în cursul anului trecut. Cel mai mare scor general a fost înregistrat pentru minunea Barcelonei, Gavi, al cărei capital de experiență relativă este de 4,37 ori mai mare decât media măsurată pentru jucătorii de aceeași vârstă și poziție.

Cei mai buni jucători după poziție sunt Plamen Andreev (Levski Sofia, portar), António Silva (Benfica, fundaș central), Alejandro Balde (Barcelona, fundaș stânga), Rico Lewis (Manchester City, fundaș dreapta), Arthur Vermeeren (Royal Antwerp, mijlocaș defensiv), Pablo Gavi (Barcelona, mijlocaș central), Bilal El Khannouss (KRC Genk, mijlocaș ofensiv), Matheus Martins (Watford, extremă stângă), ngelo Gabriel (Santos, fundaș dreapta) și Marcos Leonardo (Santos, centru-înainte)

Clasamentul a fost stabilit în funcție de metoda capitalei de experiență, ținând cont de minutele jucate în meciurile oficiale din ultimele 365 de zile, de nivelul sportiv al meciurilor și de rezultate. În plus, capitalul de experiență a fost legat de media măsurată pentru jucătorii de aceeași vârstă și poziție

Andrei Borza a jucat 32 de meciuri (1.446 de minute) în toate competițiile sezonului cu Farul, timp în care a marcat de două ori și a livrat două pase de gol.
                                                 
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri