Cum a fost asasinat Tinel Timu, controversatul milionar constănțean din Canada

Cum a fost asasinat Tinel Timu, controversatul milionar constănțean din Canada(307)


Poliția nu are încă un suspect, însă consideră că atacul ține de crima organizată. De altfel, anul trecut, Timu care făcuse avere în domeniul imobiliar, a fost arestat de Unitatea Canadiană Anticorupție. Conform Pro TV asasinatul căruia i-a căzut victimă omul de afaceri Tinel Timu a avut loc într-un cartier liniștit din Laval, o suburbie a Montrealului. Bărbatul, de loc din Constanța, care a emigrat împreună cu familia de tânăr, nu a avut nicio șansă.

Martoră: „Am auzit șase focuri de armă. Am auzit o femeie țipând, iar apoi am fugit acasă pentru că eram speriată”.

Asasinul a tras în plin în Timu, așa că echipelor de salvare chemate în ajutor le-a fost imposibil să îl țină în viață.

Matt Grillo, CTV News: „Poliția Laval a primit dimineață devreme un apel telefonic, anunța că un bărbat de 61 de ani a suferit răni prin împușcare cu o armă, pe strada Havre, în cartierul Chomedey, aici în Laval”. Numele lui Tinel Timu a fost legat de acuzații de corupție

Maya Johnson, CTV News: „Omul de afaceri în vârstă de 61 de ani a fost lăsat să moară în stradă”.

Autoritățile au confirmat deja că acest caz are legături cu Crima Organizată. De altfel, de numele românului stabilit de ani buni în Canada au fost legate și acuzații de corupție. Asta chiar dacă, în 2018, Tinel Timu a fost unul dintre cei zece cetățeni medaliați de Parlamentul din Quebec. Întreaga presă canadiană vorbește despre două momente controversate din viața omului de afaceri de origine română.

Pe de o parte despre faptul că anul trecut, în septembrie, a fost arestat alături de una dintre angajatele sale, de Unitatea Permanentă Anticorupție. Tinel Timu a fost acuzat că ar fi încercat să corupă angajați ai administrației din montreal pentru a obține avantaje necuvenite.

Pe de altă parte, acum aproape zece ani, românul a fost exclus dintr-o ședință de consiliu municipal dintr-o suburbie din afara Quebecului pentru că și-ar fi promovat prea vehement un proiect imobiliar, într-o veche fabrică de cărămidă dezafectată.

Potrivit unor documente judiciare, Tinel Timu controla mai multe companii active în domeniul imobiliar. În 2019, în instanță, el a afirmat că are 700 de unități rezidențiale în zona Montreal. Moartea brutală a unuia dintre cei mai bogați români stabiliți în Canada a șocat întreaga comunitate însă părerile sunt împărțite.

Deocamdată, autoritățile canadiene nu au un suspect în acest caz pe care îl monitorizează și consulatorul general al României de la Montreal.

Sursa: Pro TV
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri