Horia Constantinescu   a rămas fără o parte însemnată a averii sale după divorţ

Horia Constantinescu a rămas fără o parte însemnată a averii sale după divorţ(595)


Horia Constantinescu, directorul ANPC şi naşul de cununie al lui Andrei Năstase, fiul cel mare al fostului premier Adrian Năstase, a rămas fără o parte însemnată a averii sale după divorţ.

Horia Constantinescu, directorul ANPC, a divorţat. Din ultima declaraţie de avere pe care a depus-o directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au dispărut mai multe bunuri, care ar fi ajuns la fosta sa soţie, după divorţ, scrie Fanatik.

Horia Constantinescu a fost numit, în ianuarie 2022, președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) de către Nicolae Ciucă.

În aprilie 2021, când ocupa funcția de comisar șef adjunct la CJPC Constanța, Horia Constantinescu și-a depus declarația de avere. Conform documentului, el și soția sa aveau, în părți egale, un teren intravilan la Costinești (2.422,9 metri pătrați) și unul la Tuzla (16.857,21 mp). În plus, pe numele lui Horia Constantinescu se mai aflau trei terenuri intravilane la Predeal, de câte 1.246,9 metri pătrați, din care deținea 15,84%, 0,19% și 1,25%. Tot la Predeal, acesta mai deținea un apartament de 228,5 metri pătrați, o boxă de 2,5 metri pătrați și un garaj de 16,5 metri pătrați.

De asemenea, cei doi dețineau, în părți egale, mai multe bunuri imobile la Tuzla, toate cumpărate în 2019: un saivan de 480 metri pătrați, o cabină și pod basculantă, patru anexe, un garaj de 200 metri pătrați, un atelier de 172 metri pătrați, o stație de pompare (65 mp), o magazie (280 mp), un bazin (23 mp), spații de cazare (97 mp), magazie (54 mp), cantină (96 mp), birouri (144 mp), magazie (32 mp), bazin (2 mp) și bazin (14 mp).

Soții Constantinescu mai aveau, în proporții egale, un yacht Baccaria 33S şi o wolă (utilaj), iar la rubrica altor bunuri, a căror valoare însumată depășește 5.000 euro, Horia Constantinescu a completat că are un ceas Bulgari, un ceas Lecoultre și unul marca Ysse Nardin.

La rubrica plasamente, Horia Constantinescu a notat că avea 50% din părțile sociale ale firmei Soft on Road services, pe care a împrumutat-o cu 40.500 lei. Acesta mai deţine are 100% din părțile sociale ale firmelor Rock Stad in fanace INC, ADS Wood Holding și Proval Consulting, fiecare în valoare de 10.000 USD. De asemenea, a împrumutat cu 2.821.319 lei firma Agrement Serv și cu 492.919,44 euro și 295.357 lei firma Rodrag Trade Co, la ambele deținînd 100% din părțile sociale.

Pe 18 februarie 2022, la 30 de zile de la numirea în funcția de director la ANPC, Horia Constantinescu a completat, conform legii, o nouă declarație de avere, din care au dispărut bunurile pe care acesta le avea împreună cu soția, adică terenurile de la Costinești și Tuzla, saivanul și celelalte corpuri, tot de la Tuzla, precum și yacht-ul și wola.

Au rămas doar cele trei terenuri și apartamentul de la Predeal și cele trei ceasuri de lux, ceea ce înseamnă că averea a fost partajată în urma unui divorț, mai ales că numele soţiei sale nu mai apare nici la rubrica veniturilor anuale încasate de soție, așa cum s-a întâmplat în precedentele declarații de avere.

(Sursa: romaniatv. net)

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri