Contrabandiști prinși cu pantalonii în... container(751)


Ieri, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 2.500 perechi de pantaloni pentru bărbaţi, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 250.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.


Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, cu vârsta de 41 de ani, având domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
jooble.org