Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
Ultima oră

Ultima oră(234)


Prima Conferință privind Securitatea regiunii Mării Negre, sub egida Platformei Internaționale Crimeea, și a doua reuniune a trilateralei România – Ucraina – Republica Moldova pe teme de securitate au loc joi, la București.

Formatul celor două reuniuni beneficiază de participarea miniștrilor de externe și ai apărării din cele trei state vecine. Prima Conferință privind Securitatea regiunii Mării Negre a fost anunțată luna trecută de ministrul Bogdan Aurescu la reuniunea miniștrilor de externe din UE, și promovată ulterior la nivelul miniștrilor de externe din formatul „București 9” și în cadrul ministerului de externe a NATO.

Evenimentul din 13 aprilie 2023 va fi găzduit de miniștrii români și ucraineni ai afacerilor externe - Bogdan Aurescu și Dmitro Kuleba - și apărării - Angel Tîlvăr și Oleksii Reznikov. Conferința de azi a fost precedată de o sesiune de discuții care au avut loc miercuri la nivel de experți naționali și internaționali, concluziile urmând să ofere material de lucru pentru dezbaterile de joi.

În marja reuniunii trilaterale și a conferinței de securitate de la București, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea consultări bilaterale cu ministrul afacerilor externe din Ucraina, Dmytro Kuleba. După consultări, cei doi oficiali vor susține declarații comune de presă, începând cu ora 11:50, la sediul Ministerului Afacerilor Externe. La reuniune vor participa delegații străine din peste 20 de state și organizații internaționale, la nivel de ministru, secretar de stat sau alți înalți oficiali, secretarul general adjunct al NATO, secretarul general al Consiliului Europei și secretarul general al Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM.

Obiectivul conferinței este consolidarea cooperării dintre cele trei state vecine, în contextul actual marcat de agresiunea ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei. De asemenea, alt obiectiv va fi stabilirea unui mecanism de dialog și coordonare pe termen lung, vizând inclusiv sprijinirea activă de către România a autorităților de la Chișinău și Kiev în vederea implementării reformelor necesare în procesul de integrare europeană.

 

Fostul patron OTV așteptat la Tribunalul Constanța

Dan Diaconescu, fostul patron OTV, este așteptat azi la Tribunalul Constanța. Începând cu ora 10.00 se va judeca solicitarea procurorilor prin intermediul căreia cer, în continuare, arestarea preventivă a lui Dan Diaconescu. Tot azi judecătorii vor analiza și contestația fostului patron OTV în privința arestului la domiciliu, măsură preventivă sub imperiul căruia a fost plasat zilele trecute de Judecătoria Constanța.

Oricare va fi decizia tribunalului de azi, aceasta va fi definitivă! "Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii.

 

Reporterul de serviciu
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri