PROHIBIȚIE

PROHIBIȚIE(231)


Perioada de #prohibiție generală în 2023 pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial este de 60 zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv.

Perioada de prohibiție în apele care constituie #frontieră de stat se instituie pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv. Pentru apele frontieră de stat cu Bulgaria, se interzice pescuitul pe o durata de 45 de zile, în perioada 16 aprilie – 30 mai inclusiv. Pentru apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, se interzice pescuitul pe o durată de 45 de zile, în perioada 16 aprilie – 30 mai inclusiv.

Dispozitii specifice pentru prohibitia pescuitului 2023 in Delta Dunarii: Pe teritoriul Rezervației Biosferei “Delta Dunării”, în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor stiucă, șalău, somn și crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii (catch& release), cu reținerea unui singur exemplar/zi, dar nu mai mare de 3kg, maxim din 2 specii. Pescarii ce desfășoară activități de #pescuit recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării” nu pot transporta o cantitate de #pește mai mare de 10 kg/pescar sau 15 kg/familie, indiferent de numărul de zile în care au desfășurat activitatea.

Pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării” este interzis pescuitul cu cârlige cu nadă tip paragate și pripoane. Pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării” este interzis pescuitul recreativ/sportiv pe lacurile și canalele care nu sunt menționate anexa 3 din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale și al ministrului mediului si pădurilor nr. 159/1266 din 24 iunie 2011 privind aprobarea condițiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv și modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv în ariile naturale protejate. Pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării” se interzice folosirea oricăror unelte de pescuit în Dunăre, în fața gârlelor, canalelor și privalelor de alimentare a bălților, pe o distanță de câte 500 m de ambele părți ale gurilor de vărsare, precum și în interiorul acestora, în perioada 1 martie-9 aprilie.

Restricții pe #specii în sezonul de pescuit și prohibiție 2023: Perioada de prohibiție la #știucă este de la data intrării în vigoare a ordinului de prohibiție până la data de 20 martie și în perioada de prohibiție generală , adică 9 aprilie – 7 iunie inclusiv. Perioada de prohibiție la #șalău și #biban este stabilită între 20 martie – 7 iunie inclusiv. Perioada de prohibiție la #lin (Tinca tinca) este stabilită între 7 iunie – 6 iulie inclusiv, pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării”. Perioada de prohibiție la coregon și lipan: este tot timpul anului. Perioada de prohibiție la #sturioni: tot timpul anului, cu excepția pescuitului în scop științific. Perioada de prohibiție la #păstrăvul indigen, păstrăvul fântânel și păstrăvul curcubeu este de la data publicare ordin, 31 martie 2023 și în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2023. Perioada de prohibiție la #calcan este 15 aprilie -15 iunie 2023 inclusiv.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri