Descentralizarea propusă de inculpatul Dragnea este doar un cadou pentru baronii USL!

Descentralizarea propusă de inculpatul Dragnea este doar un cadou pentru baronii USL!(576)


Inculpatul Dragnea împarte puterile și banii în țară după bunul lui plac și în funcție de interesele de grup și de partid. Inculpatul Dragnea ar fi trebuit să plece din Guvern din momentul în care a fost trimis în judecată sub acuzații de fraudare a votului. În plus, șeful „celui mai cinstit Guvern” refuză să dezbată proiectul în Parlament unde, culmea, are majoritate de peste 70%, și își asumă răspunderea asupra proiectului de descentralizare. Acest lucru înseamnă că prevederile vor intra mai repede în vigoare, iar baronii USL vor primi în câteva zile noi puteri generatoare de bani. Ponta simte că baronii USL nu mai au răbdare.


Graba Guvernului Ponta de a trece proiectul de descentralizare prin asumarea răspunderii are doar o singură explicație: presiunea baronilor locali a fost atât de mare, încât Ponta vrea să își cumpere liniștea dându-le puteri mai mari și mai multe hălci din care să se înfrupte. Ponta va avea astfel și liniște, și oameni care să alerge pentru USL în campania electorală, să strângă voturi pentru partid. Plata este garantată de Ponta prin asumarea răspunderii.
Reorganizarea administrativă a fost o altă promisiune nerespectată de Ponta, Antonescu și USL, care acum vin cu “descentralizarea”. De altfel, aceasta este starea de normalitate a politicienilor USL: să facă promisiuni fără acoperire, pe care nici nu se gândesc să le onoreze apoi.

Într-o societate în care politicienii respectă oamenii, Dragnea ar fi trebuit exclus din Guvern pentru a nu afecta încrederea în Guvern și pentru a nu exista suspiciuni că influențează justiția din calitatea de ministru. Oamenii nu pot avea încredere că un ministru inculpat pentru fraude ia cele mai bune decizii pentru ei.
În loc să meargă marți în Parlament să își asume răspunderea asupra unui proiect propus de un inculpat, Ponta ar putea face două lucruri corecte din punct de vedere politic: să-l demită pe Liviu Dragnea și să răspundă solicitării societății civile de a dezbate proiectul descentralizării, nu de a-l aproba în 3 zile prin asumare.

Monica Macovei, europarlamentar PDL
jooble.org