Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
SPRIJINUL financiar de 3.000 de lei pentru prevenirea bolilor grave și a excluziunii sociale provocate de depresie, poate fi ACCESAT!

SPRIJINUL financiar de 3.000 de lei pentru prevenirea bolilor grave și a excluziunii sociale provocate de depresie, poate fi ACCESAT!(267)


Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor PSD Constanța și-a exprimat satisfacția de a reuși să concretizeze încă un proiect pentru care a militat constant, într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare:

"Un alt proiect de suflet, “Stop Depresia. Împreună pentru o comunitate sănătoasă” a fost APROBAT de către consiliul local și este în vigoare!

Dacă vrem să salvăm vieți și să prevenim bolile grave, asigurând astfel în viitor o comunitate sănătoasă, fericită și productivă, trebuie să sprijinim constănțenii de toate vârstele care au nevoie de suport psihoterapeutic.

🟥 #PSD va rămâne întotdeauna alături de oameni si de nevoile lor!

Este important să acționăm #urgent pentru a combate efectele dezastruoase pe care le are depresia netratată asupra stării emoţionale şi fizice, asupra familiei şi comunităţii.

🟥 Ca urmare a multiplelor consecinţe asupra sănătăţii psihice şi fizice, depresia afectează nivelul de #educație, productivitatea #muncii şi potențialul de câștig, crescând #șomajul și cheltuielile sociale.

#Depresia NU este un moft, este o boală cruntă, invizibilă.

Ultimele studii arată o creștere îngrijorătoare a persoanelor afectate de depresie.

Acest număr este în creştere, de la an la an, recentele evenimente (#pandemia, #războiul, #inflaţia) reprezentând factori de multiplicare şi de agravare a cazurilor.

Prin identificarea şi tratamentul depresiei, prin psihoterapie, combatem efectele depresiei, care sunt multiple: creşte riscul de cancer, de deces al persoanelor diagnosticate cu cancer, de suicid, de demenţă, de atac de cord; creşte dependenţa de alcool şi droguri; determină hipertensiune arterială; provoacă insomnie şi oboseală cronică; slăbeşte sistemul imunitar; determină lipsa motivaţiei, concentrării, memoriei şi speranţei etc.

🟥 Persoana beneficiară trebuie să îndeplinească următoarele condiții de acordare a sprijinului financiar:
📌 să aibă domiciliul stabil pe raza Municipiului Constanţa de cel puțin 1 an;
📌 să fie diagnosticată cu depresie, în baza unei scrisori medicale eliberate de către un medic specialist;
📌venitul net pe membru de familie (sau persoană singură) să fie în ultima lună sub 5.000 de lei;

Cererea se depune la sediul Direcției de Asistență Socială Constanța din Str. Unirii nr. 104."

#impreuna #stopdepresia #pentruoameni #rasauteanu #psd 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri