9 Martie - 
Ziua comemorării Deţinuţilor Politici Anticomunişti

9 Martie - Ziua comemorării Deţinuţilor Politici Anticomunişti(197)


Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a postat astăzi, pe pagina de facebook, un mesaj emoționant, prin care a comemorat Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989. Acești adevărați eroi merită respectul şi gratitidinea noastră, pentru tot ceea ce au făcut în acea perioadă şi recunoştinţa pentru faptul că lor le datorăm astăzi România democrată.

 

"Dorința de libertate a unui popor, dar și respingerea fermă a regimului totalitar, un regim criminal, menţinut prin teroare şi minciună, a făcut numeroase victime printre români, în perioada 1944-1989. Lideri politici, intelectuali, profesori, preoți, muncitori de rând, absolut toţi cei pe care regimul comunist nu i-a putut îngenunchea, au fost persecutaţi, arestaţi şi condamnaţi la închisoare.

În cei 45 de ani de regim comunist, peste 3 milioane de români au fost închiși pe nedrept, 800.000 dintre aceștia găsindu-și sfârșitul în penitenciare sau lagăre de exterminare.

Îi amintim astăzi cu respect și recunoștință, pe toți acești eroi a căror dorinţă de a apăra libertatea şi demnitatea poporului român, a însemnat mai mult decât propria viaţă! Cinste lor!" a declarat Mihai Lupu.

 

Sursa foto www.iiccmer.ro

#mihailupu #lupu #cjc 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri