DUNĂREA – RESURSA NEUTILIZATĂ a României

DUNĂREA – RESURSA NEUTILIZATĂ a României(278)


NUMAI DE LA NOI AFLAȚI ACESTE ȘTIRI!

Datoritã Dunării, România poate deveni lider european al transportului fluvial de mărfuri, care să depășească Germania și Olanda. În plus, legarea Dunării de Portul Constanța şi intrarea pe Dunăre a unor categorii de nave maritime ne-ar avantaja şi mai mult.

Țara noastră este traversată de Dunăre pe o distanță de 1075 de km, adică aproape 29%, din totalul de 2850 de km ai fluviului și are 29 de porturi, care sunt conectate la rețelele naționale sau europene de drumuri.

Importanța acestor lucruri este majoră, deoarece transportul fluvial este de 4 ori mai IEFTIN decât cel feroviar și de 10 ori mai IEFTIN decât cel rutier.

Dunărea este administrată în România de companii de stat, care nu fac lucrările de dragare în mod profesionist, iar navele nu pot urca pe cursul fluviului sau riscă să rămână blocate în nisip.

Cele 29 de porturi sunt lăsate în paragină și nu au capacități de încărcare/descărcare a navelor fluviale. De asemenea, aceste porturi nu sunt amenajate, pentru ca turiștii străini care vin cu nave din Europa poată face cumpărături sau să poposească la restaurante cu specific pescăresc. Din acest motiv, navele turistice au o singură destinație pentru călătorii lor: Delta Dunării. Anual, doar vreo 40.000 persoane vizitează Delta Dunării, însă, comparativ, Delta Padului din Italia atrage 1 milion de turiști.

Dacă Guvernul și-ar face treaba, cele aproximativ 200 de milioane de euro pe care le câștigă azi România din transportul pe Dunăre, s-ar putea transforma în miliarde. Acest AUR trebuie doar exploatat corect în interesul țării, deci cu patriotism adevărat !

Exact, nu e mare filosofie, scurt si la obiect cu rezultat. Românii nu știu să valorifice nimic, unii nu sunt lăsați s-o facă, în schimb, dau totul pe tavă străinilor , din păcate și sărăcirea populației. Degeaba… noi nu simțim aurul ăla la buzunare… suntem ,,parteneri” cu toată lumea și cam atât , partenerii mănâncă și noi ne uitam la ei.

Incompetența înfrățită cu prostia si dezinteresul duc țara noastră înapoi. Bine că draghează nisip din mare, îl pun pe plaje la mare, după doi ani iar repetă operațiunea, că între timp l-au dus valurile de unde venise. Bani grei cheltuiți fără rost.

Dumnezeu să apere România!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri