SCRISOARE BOMBĂ primită de la căștigătoarea Premiului Nobel pentru pace

SCRISOARE BOMBĂ primită de la căștigătoarea Premiului Nobel pentru pace(253)


Dragi prieteni și prietene,

 

O echipă de investigații tocmai a confirmat că mii de copii au fost luați din Ucraina de către Rusia și trimiși în tabere de reeducare. Mulți părinți nu au aproape nicio modalitate de a-i recupera. Până în momentul de față nu s-a făcut niciun apel public major de ajutor în numele copiilor furați ai Ucrainei, dar putem schimba asta acum! Absolut fiecare guvern trebuie să ia imediat poziție și să lanseze un apel unitar pentru a aduce acasă copiii Ucrainei și a-i trage la răspundere pe responsabili. Semnează acum, iar Avaaz va transmite apelul nostru, prin intermediul unei acțiuni media masive în fața Consiliului European, presându-i pe lideri să acționeze.

Împreună, putem aduce această grozăvie pe scena globală în doar câteva ore. AAVAZ a lansat o petiție unde toți românii și nu numai sunt invitați să semneze pentru a lecere liderilor să solicite înpoirea copiilor furați ai Ucrainei și sancționarea responsabillor. Oficialii ruși au afirmat clar că scopul lor este să înlocuiască atașamentul din copilărie față de Ucraina cu dragostea pentru Rusia. Unul dintre copiii identificați avea doar 4 luni. În acest context, mamele poartă adesea cea mai mare povară. Legea rusă insistă că doar o mamă sau un tată poate recupera un copil care este ținut într-o tabără sau într-o casă de plasament. Tații apți de luptă ar putea fi reținuți și eventual torturați. Deci povara revine doar mamelor. Fără acțiune internațională, se confruntă cu șanse imposibile.

Avem nevoie urgent de un apel masiv pentru a aduce în atenția întregii lumi această grozăvie. Vom folosi atenția obținută pentru a pune presiune pe SUA, Regatul Unit, UE și alte țări puternice să-i sancționeze pe responsabili, să-i tragă la răspundere pe toți cei care au comis astfel de crime îngrozitoare de război și să ajute la negocierea întoarcerii în siguranță acasă a copiilor ucraineni. Aceste răpiri se întâmplă în timp ce citești rândurile de față, deci nu avem timp de pierdut! Adaugă-ți vocea la apelul pentru acțiuni urgente și apoi transmite acest e-mail prietenilor și familiei!

Cu speranță și determinare din Kiev, Oleksandra Matviichuk și întreaga echipă Avaaz

Oleksandra Matviichuk este o avocată ucraineană pentru drepturile omului și conduce Centrul pentru Libertăți Civile din Ucraina - laureați ai Premiului Nobel pentru Pace 2022.

 

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri