O producţie cu Gérard Depardieu, filmată anul viitor la Mamaia şi Constanţa

O producţie cu Gérard Depardieu, filmată anul viitor la Mamaia şi Constanţa(987)


Primarul Radu Mazăre a anunţat că, în vara anului viitor, Constanţa şi staţiunea Mamaia vor deveni platou de filmare pentru un film cu Gérard Depardieu.

"La vară se va filma un film internaţional, cu actori mari, de nivel mare de tot, printre care şi Depardieu. E o colaborare între un producător de la Hollywod şi Michel Adam de la Fashion TV, deci un film de talie internaţională", a declarat Radu Mazăre, luni, la finalul şedinţei Consiliului Local.
Radu Mazăre a precizat că cel mai important lucru nu este faptul că această peliculă se filmează în Mamaia şi Constanţa, ci faptul că va fi specificat în film unde se desfăşoară acţiunea.

"Filmul se derulează în mai multe oraşe, Hong Kong şi altele, dar se va derula şi la Mamaia şi la Constanţa, la vară, cu nişte răpiri, nişte traficanţi prin port, prin Mamaia. Important este nu că se filmează, ci că se şi specifică unde se petrece acţiunea pentru că, de obicei, aţi văzut că vin, filmează aici pentru că sunt costurile mici şi anunţă că acţiunea se petrece undeva prin Europa de Est. M-am întâlnit şi cu Steven Seagal care este în România şi face tot aşa un film care se petrece în Europa de Est. Ăsta nu se va petrece undeva în Europa de Est, ci de la Hong Kong vor pleca în Constanţa, România, la Mamaia, ceea ce e o chestiune bună pentru noi, că înseamnă reclamă", a mai spus Mazăre.

El a spus că autorităţile nici nu vor cheltui bani, dar nici nu vor câştiga cu aceste filmări.
"Ei au nevoie de suportul meu logistic aici şi am convenit ca lucrurile să se petreacă la vedere în staţiunea Mamaia când e carnavalul, în cluburi, în port. Nici nu primim bani, nici nu implică bani, implică sprijin şi suport din partea noastră. I-am spus că putem să aranjăm să filmăm în port fără cheltuieli mari, să aranjăm să filmeze la carnaval, în cluburi", a afirmat Mazăre.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi pe plan internaţional şi are la activ peste 100 de filme în care a jucat, inclusiv cele din seria "Asterix", însă în ultima vreme a ţinut prima pagină a ziarelor din motive care nu au legătură cu cariera artistică. În vara anului 2011, presa din lumea întreagă scria despre faptul că actorul francez, suferind de incontinenţă urinară, a încercat să urineze, discret, într-o sticlă, deoarece însoţitoarea de bord i-a interzis accesul la toaletă, pentru că avionul - care circula pe ruta Paris-Dublin - se pregătea să decoleze.

Gérard Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", şi un premiu Globul de Aur, pentru rolul său din filmul "Cartea verde".

Depardieu a apărut şi în filmul "Condamnat la viaţă" de Bogdan Dreyer, care a avut anul acesta premiera în cinematografele româneşti.

Sursa: Mediafax
jooble.org