Scandal în port: sindicatul Decirom își face o nouă federație

Scandal în port: sindicatul Decirom își face o nouă federație(2006)


Majoritatea sindicatelor afiliate la Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare nu vor face deplasarea la Sinaia, pe 19 aprilie, acolo unde actuala conducere a federaţiei a stabilit să aibă loc congresul de alegeri.

De fapt, singurul sindicat care va pleca la munte este cel de la APM. Delegația va fi formată din 14 persoane care, din nu vor sta la hotelul stabilitit de FNSP, unde costurile sunt foarte mari. Nu vor mai merge în Sinaia sindicatele din UMEX, Romtrans şi Minmetal, deoarece nu îşi permit financiar. Acesta este un motiv în plus pentru actuala conducerere a FNSP să îşi repună oamenii în structura de conducere.

Surse portuare spun că pentru funcţia de preşedinte va candida din nou actualul preşedinte Petre Costel, iar pentru funcţia de secretar general acelaşi Vasile Burlacu. Sindicaliştii spun că, pentru asigurarea voturilor, cei de la FNSP îşi vor aduce şi cele patru sindicate de la aviaţie din Bucureşti, care deocamdată nu sunt membri ai federaţiei şi nu ar trebui să participe la alegeri.

Chiar dacă sunt siguri că nu au şanse, ceilalți sindicaliști au şi ei două propuneri: pentru funcţia de vicepreşedinte Ştefănescu Constantin, iar pentru secretar general Ionel Moga.

Preşedintele sindicatului Decirom din Portul Constanţa, Silviu Stanciu, spune că deja a demarat formalităţile pentru formarea unei noi federaţii sindicale, având alături de el aproape toate sindicatele de pe platform portuară, care ar vrea să adere la noua mișcare. Nemulțumiții de actuala conducere a FNSP reclamă faptul că la sediul FNSP au fost montate de o săptămână camere de luat vederi, iar uşa federaţiei este deschisă în funcţie de cine solicită intrarea. Sindicaliştii se întreabă cu ce bani şi de ce? Au găsit repede răspunsul şi anume că instalaţia video a fost montată imediat după scandalul din rândul feraraţiei, după ce sindicatul Decirom a fost exclus din FNSP.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri