Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
8 decembrie - Ziua Constituţiei României

8 decembrie - Ziua Constituţiei României(463)


În fiecare an, pe data de 8 decembrie, marcăm ziua în care Constituția a fost aprobată, în anul 1991, prin Referendum naţional.

Prima Lege fundamentală, Constituția, adoptată după căderea regimului comunist, a pus bazele unui sistem democratic întemeiat pe valorile statului de drept, economiei de piaţă, pluralismului politic, dar şi pe cele ale drepturilor omului. Astăzi, România este un stat puternic, național, unitar și indivizibil, cu teritoriul inalienabil, așa cum a fost hotărât încă de la prima formă a Constituției din anul 1923, așa cum ar trebui să fie orice stat al secolului XXI. Cred cu tărie că o societate puternică este cea bazată pe valori democratice puternice, unde, apărarea demnității și promovarea libertății omului primează.” – Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.
 

 

💠 Actuala Constituţie a României a fost adoptată de Adunarea Constituantă la 21 noiembrie 1991 şi aprobată prin referendumul naţional din 8 decembrie 1991. Legea fundamentală a fost revizuită în 2003.

💠 În România, prima Constituţie a fost adoptată în 1866. A fost cea mai longevivă Constituţie (1866-1923).

ℹ Constituţia României face parte, obligatoriu, din tematica şi bibliografia concursurilor pentru ocuparea funcţiilor publice.

 

(foto: Constituţia din 1866; sursa: Agerpres)

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri