DE CACAO...

DE CACAO...(952)


Ne-am obișnuit cu politicienii care se fac frecvent de cacao, aceasta fiimd specialitatea lor de bază. Există o tradiție în acest sens, o tradiție de care țin cu dinții pătimașii datului cu bâta în baltă.

Datorită excesului de cacao, a crescut cota de diabet printre politicienii care se dau în vânt după prostia dulce care te duce. Făcutul de cacao se practică și printre demnitarii țării în condițiile în care problemele grave sunt tratate la unison în bășcălie.

Fiecare ieșire în public a unor politicieni se finalizează în cacao. Excesele și crizele de personalitate din politică au favorizat creșterea consumului de cacao din România. Am asistat, în ultima perioadă, la piese de-a dreptul interzise în materie de făcut de cacao sub diverse forme.

Rar întâlnești un politician care să nu aibă pe vârful nasului praf de cacao din abundență! Sunt personaje politice care nu pierd nici o ocazie de a se face de cacao, dându-și cu stângul în dreptul. Diverși războinici de ocazie fac declarații belicoase plasând România dincolo de linia acceptată a jocurilor europene.

La noi, ca rezultat direct al apucăturilor moștenite de la comuniști, se practică băile de mulțime cu cacao. Îmbăiatul este frecat permanent pe spate cu cacao de către populația ușor îndoctrinată politic. Când se simte el mai bine, scuipă cu cacao peste tot și peste toți. În felul acesta, datul cu oiștea-n gard nu mai este o corvoadă care ar putea să ne ducă rapid cu gândul la perioada sclvagistă.

Sunt politicieni care se fac de cacao imediat cum deschid gura. Sunt o adevărată fabrică de făcut specialități de cacao. De altfel, întreaga noastră politichie este marcată de la un capăt la altul de dâre de cacao.

Sunt unii, ce-i drept, care întrec măsura în prostie, depășind toate limitele posibile și imposibile. Deși cred că sunt șmecheri, în realitate, se fac de cacao.

Sunt indivizicare se străduiesc să bage și Constituția în cacao. Nu mai vorbesc de România! Cel care se face des de cacao obișnuiește să joace rolul lupului moralist al națiunii.

Sunt dosare penale care sunt spălate în cacao. Tot în cacao, pentru că reprezintă baza moralității din politică, au fost dizolvate și jafurile din ultimii ani care au pus țărișoara noastră, cum spunea un cunoascut personaj creionat de nenea Iancu, pe butuci.

Adevărul este că făcutul de cacao reprezintă momentele cele mai savuroase din politichia noastră dominată de cei care una spun și alta fac. Comicul de situație abundă în acest sector dezolant al vieții noastre de zi cu zi.

Cert este că, în ciuda fanfaronadelor unor viteji de conjunctură, clasa politică autohtonă continuă să se facă fără milă de cacao!

Sunt indivizi care nu se cruță până nu se fac de cacao cu umplutură. Au atâta dorință de cacao încât, atenție, nu pot fi temperați nici măcar de consilierii personali! E o boală și asta!

Adică, vreau să zic, îi spui să nu se bage acolo, înțelegeți unde bat, și el se umple din cap până în picioare de cacao! E posibil? Da, e posibil.

Făcutul de cacao reprezintă o formă de a brava pentru cei care pun șmecheria ieftină înaintea faptelor. Într-o zi, o să li se înfunde de la excesul de cacao... 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri