PENALUL CA VIRTUTE

PENALUL CA VIRTUTE(1174)


Un oarecare domn, aflat, ca lider din politichia noastră, în faza de suspendare pe cric, pentru că are probleme cu Justiția, a făcut, într-o manieră festivistă, teoria penalului.

Reacția sa euforică, la momentul respectiv, cu toate că unii spun că ar fi vorba de o stare naturală, a fost declanșată de realegerea sa în funcția de lider regional.

Fără să facă vreo trimitere la originea poporului român, domnul în cauză a afirmat că, în fiecare familie, se găsește cel puțin, un...penal! După principiul romantic ”Că nu este om să nu fi scris o poezie”. Cu alte cuvinte, unul din doi se ceartă cu Justiția!

Dacă ne luăm după învățăturile dânsului, dosarul penal reprezintă documentul de căpătâi al românașului de pretutindeni. Într-un fel, disecând declarația, trag concluzia că dumnealui consideră că a intrat în rândul lumii.

Teoria penalului enunțată a dat naștere la noi controverse și comentarii de tot felul. Într-un fel, a picat la timp, pentru că opinia publică s-a săturat să tot clămpăne verzi și uscate pe tema crizei fără soluții.

Puternic impresionați de de cuvântarea politicianului cu pricina, proaspăt reales, românii s-au mobilizat plenar. În plină ofensivă a criticii și autocriticii, cei fără dosar penal la activ au fost amplu beșteliți. Rar mi-a fost dat să văd atâția indivizi călcați în picioare și tăvăliți prin noroi! Concluzia șefului suprem: ”Nu aveți pic de ambiție...” Am constatat că unii suntde o prostie rară! Sau, bazându-se pe un plan strategic bine ghemuit în mintea lor, doar fac pe proștii...

Cu prilejul acestor dezbateri, care au aprins flacăra morală a patriei, s-a descoperit o fraudă electorală de mari proporții sau dimensiuni, cum vreți să-i spuneți. Într-o manieră inexplicabilă, au pătruns în politică și indivizi fără dosar penal în portofoliul personal sau în familie, situație care a dat naștere la numeroase semne de întrebare.

În politică, fără dosar penal, este de neconceput!

Comentatorii de specialitate se întreabă cum a fost posibil ca aceste specimene, care contestă penalul ca virtute, să supraviețuiască la un nivel atât de înalt! E drept, unii dintre ei, au intrat în normal, legându-se singuri la cap, cu câte un dosar penal pe măsura aspirațiilor personale.

În postura unui mare vizionar, e posibil ca personajul nostru să se fi inspirat din realitatea concretă. Deviza sună sec. În politică, dacă ai dosar penal, ai parte! Ca atare, chiar domnul în persoană a fost reales, cu unanimitate de voturi, în fruntea partidului!

Trăiască și înflorească/
Dosarul penal să crească!

Depășit de valurile vieții și anacronic până în măduva oaselor, un oarecare domn cu ochelari de europarlamentar, s-a apucat să conteste teoriile enunțate mai sus.

Cum domnul cu ochelari de europarlamentar nu are nici măcar un colțișor de dosar penal în familie, mă tem că o să fie trimis la munca de jos. În cel mai fericit caz, pentru că, de regulă, în astfel de situații cu tămbălău, urmează excluderea din partid...

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri