Uniunea Democrată Tătară organizează Ediția a VII-a a Cupei Prieteniei 2022

Uniunea Democrată Tătară organizează Ediția a VII-a a Cupei Prieteniei 2022(311)


Proiectul “Cupa Prieteniei” ajuns la cea de-a 7° editie, isi deschide portile in anul 2022 la Bucuresti intr-o actiune de amploare cu participarea scolilor gimnaziale. Uniunea Democrata Tatara in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Uruguay vor organiza si lansa acest proiect in perioada noiembrie-decembrie 2022, astfel lumea scolii se va implica intr-un proiect educativ-sportiv prin care se promoveaza stiluri de viata corecte prin intermediul fotbalului atat de cunoscut si
practicat in lume, beneficiind de valorile sale pozitive.

Pe lângă activitatea competitiilor de fotbal interscolare, sportul, recunoaște un rol social decisiv în educația generațiilor viitoare, vizand astfel maturizarea etică a tinerilor si copiilor, implicarea familiilor, răspândirea culturii respectului pentru toți, a solidaritatii , tolerantei, spirit civic si caracter social-caritabil.

Este o actiune care favorizeaza intelegerea, toleranta, incluziunea sociala prin sport a elevilor, implicarea parintilor in constientizarea realitatilor sociale de catre acestia si dezvoltarea spiritului solidaritatii, a prieteniei si a respectului reciproc.

Școala este o cale de creștere și educație, sportul reprezentand un instrument de incluziune sociala, de integrare a diversitatilor, de solidaritate, toleranta si respect reciproc, fair play si corectitudine.

Sportul devine astfel o oportunitate de unire și solidaritate între tineri si copii, dar mai ales de creștere emoțională pe baza respectului reciproc.

Educarea tinerelor generații pentru un viitor de coexistență și încredere reciprocă este astăzi cea mai solicitantă provocare pentru institutiile de invatamant. Proiectul Cupa Prieteniei promovează valorile păcii și toleranței prin fotbal contribuind cu sportul la viitorul european al tinerilor si copiilor, al comunitatilor si familiilor implicate, fiind mai aproape de persoanele vulnerabile prin contributia caritabila a donatiilor.

Suntem bucuroși de implicarea scolilor în acest proiect, care vor aduce un plus valoare la educarea prin sport.

UDT organizeaza Cupa Prieteniei în acest format din 2016 ajunsă astfel la Ediția a VII-a, dar în vechiul format din 2008 de la înfiinţare.

Edițiile trecute au fost câștigate astfel: 2016 de Foişor Market, 2017 de Partida Romilor PRO Europa, 2018 de UDT, 2019 de Sport Team, 2020 de TTS Operator iar 2021 de FC Castelu.

La competiția, ce are scop caritabil, câștigătorii nu sunt cei care primesc cupa si medaliile ci copiii din centrele de plasament si persoanele vulnerabile, deoarece după încheierea activitatii sportive, urmează activitatea caritabilă.

Competitiile vor fi gazduite de Scoala Gimnaziala Uruguay din Bucuresti si va fi un spectacol fotbalistic pentru tineri si copii, iar la final vom vizita copiii cu care soarta nu a fost foarte blândă. Am dezvoltat această competiție de la an la an și asta se vede nu doar în calitatea echipelor participante dar și în partenerii care ne sprijină la ediția cu numărul 7.

Pentru donaţii / sponsorizări (Cupa Prieteniei): Asociaţia Uniunea Democrată Tătară, cont: RO38 UGBI 0000 4020 1602 6RON, Garanti Bank, CUI 24419791.

Inscrierile la competitiile sportive se pot face pana la data de 15.11.2022 la adresa de email: scoala152_uruguay@yahoo.es si udt@udt.ro, tel: 0765837230; 0734322715.

Organizatori:
Uniunea Democrată Tătară- Președinte Naim Belgin
Scoala Gimnaziala Uruguay-Director Olaru Catalina
 

Contact:
udt@udt.ro;
naimbelgin@yahoo.com;
cbalint@ymail.com
scoala152_uruguay@yahoo.es

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri