Dublu eveniment cultural la Universitatea „Andrei Șaguna”(885)


Universitatea "Andrei Șaguna" inaugurează joi, 7 noiembrie a.c., la ora 10, Sala YUNUS EMRE a Clubului Culturii Turcice "Mustafa Kemal Atatürk", în această locaţie urmând să se desfășoare cursuri de limbă turcă, simpozioane şi ateliere de creaţie dedicate nu doar studenţilor şi elevilor constănţeni, ci tuturor celor interesaţi.


Inaugurarea va fi urmată, la ora 10.30, de o conferință de presă, iar la ora 11 va avea loc deschiderea festivă a celui de-al doilea eveniment al zilei, simpozionul internațional SARI SALTUK GAZI, organizat cu prilejul aniversării a 750 de ani de la sosirea sa în Balcani.


Universitatea „Andrei Şaguna” a încheiat numeroase protocoale de colaborare cu instituţii similare din Turcia, cu scopul de a promova limba, istoria, arta şi cultura turcă și mai multe parteneriate cu universități din țările riverane Mării Negre în proiecte finanțate de Uniunea Europeană. Un nou astfel de parteneriat va fi încheiat, în cursul unei festivități care se va desfășura la ora 10.30 în Sala Senatului, între Universitatea „Trakya” din Edirne (Turcia) și Universitatea "Andrei Șaguna" în cadrul proiectului Univer-Sea.Net.
 
jooble.org