SPORUL DE NESIMȚIRE

SPORUL DE NESIMȚIRE(390)


Un pamflet pe zi

Cred unii că valoarea salariilor unor bugetari atinge culmea nesimțirii. Eu zic că pensia specială, evident, ca și nesimțirea, reprezintă apogeul.

În cazul unor politicieni, nesimțirea își trage seva din starea lor naturală. Dacă îi înțepi, curge nesimțirea din ei. Starea de nesimțire este evidentă.

E drept, în perioadele precum cele pe care le parcurgem în prezent, de precampanie electorală destrăbălată, nesimțirea crește în intensitate. Se dublează și chiar se triplează, dacă ținem cont de faptul că unii promit ceea ce au promis acum patru ani și nu au făcut!

Sunt de părere că foarte mulți parlamentari ar trebui să primească spor de nesimțire. Prea mult trîndăvesc! Dorm cu nesimțire. În politică, nesimțirea se manifestă în cele mai diverse și ciudate forme. Cea mai gravă formă este nesimțirea față de țară.

Mă refer la situațiile în care țara arde și babele politichiei se piaptănă. Suntem în situație de criză și nimeni nu face nimic! Bogătanii patriei sunt liniștiți. Am auzit că cei cu bani mulți la teșcherea nu vor fi afectați de criza energiei și alte nimicuri de genul acesta...Cum s-ar spune, după ei, potopul!

În ultima vreme, s-a abătut asupra noastră un val de nesimțire. Ies diverse hahalere pe la televizor și își etalează acareturile și bogățiile dobândite ilicit. Până mai ieri, abia se târau de foame. Le-a priit din plin tranziția celor care au pus bazele capitalismului de cumetrie!

Se spune că nesimțiții trăiesc mult. Firesc, dacă au cu ce! Se mai spune că ei nu pun nimic la suflet. Așa ofi. Dacă nu au decât veșnica nepăsare, ce să pună la suflet?

Mă uit la domnii guvernanți. Țara piere de foame și de griji, dumnelor o dau înainte cu creșterea vertiginoasă a scumpirilor de iarnă! De atâta bine, ies oamenii în stradă. Nu la promenadă, ci ca să protesteze.

Sărmanul amărăștean, a ajuns să seplimbe cu lozinca după ei prin parcuri! Măcar să se plimbe cu folos. Dacă folos poate fi numit timpul pierdut la un miting tratat cu nesimțire de cei care sunt la putere!

Chircit de foame și de griji, românașul privește neputincios cum mai marii zilei se ceartă pe două pere mălăiețe, singurele care au mai rămas în plopul de unde își ia zborul porcul. Câtă nesimțire!

Merită și dumnealor, haidamacii politichiei, spor de nesimțire pe măsura indolenței de care dau dovadă. Când vezi atâta nesimțire, te cuprinde sila. La ce bun să-i mai votăm pe viitorii aleși ai poporului? Cu mici excepții, vor da dovadă de aceeași nesimțire. Mai ales realeșii...

Avem politicieni experți în nesimțire. S-au ascuns după poalele partidului și au revenit mandat după mandat. În timp, le-a crescut gradul de credibilitate doar la nesimțire. Vreau să spun că sunt acceptați numai în anturajul lor de nesimțiți, care cuprinde numeroși membri profitori.

Nesimțirea face casă bună cu politica, dar este prezentă și în alte sectoare importante de activitate. Ați văzut ce privire are politicianul care te minte în față? Este rece și imperturbabil. Ca un robot. La el, funcționează foarte bine sistemul nesimțirii.

Te minte cu nerușinare. Îl prinzi cu ocaua mică, el îți râde în față cu nesimțirea izvorâtă dintr-un tupeu fără de margini! În timp ce bieții pensionari așteaptă o ciozvârtă din așă-zisa pmajorare, politicianul vremurilor noastre are grijă să-și mărească cu nesimțire salariile! 

Cum să nu-i acorzi ceea ce i se cuvine, adică sporul de nesimțire! 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri