LIMBA MÂRLĂNEASCĂ

LIMBA MÂRLĂNEASCĂ(423)


Un pamflet pe zi

 

Chiar dacă nu în totalitate pentru că năravul din fire nu are lecuire, limba de lemn a fost înlocuită de limba mârlănească.

Chiar și după revoluție, limba de lemn a avut întâietate, afirmându-se plenar în toate domeniile de activitate, inclusiv în conducerea de partid și de stat.

În două rânduri, datorită prizei la popor, a câștigat alegerile pe toate planurile. S-a spus și s-a comentat multă vreme că limba de lemn este de neînlocuit, fiind mult prea dulce și frumoasă pentru unii reprezentanți ai poporului care au și dat în diabet.

Limba de lemn a ținut multă vreme trează conștiința unor activiști de partid care nici astăzi nu se pot dezlipi, precum șopârla, de ea! Ea s-a dovedit a fi decisivă în anumite momente ale istoriei patriei noastre, jucând un rol extrem de important în munca de partid.

Datorită limbii de lemn, diverși indivizi s-au afirmat plenar în toate sectoarele de activitate. În același timp, nu eșalonat. Se cunosc, de-a lungul timpului, valențele unice ale limbii de lemn și capacitatea sa creatoare în materie de pupincurism. De aceea, impunerea în forță a limbii mârlănești i-a surprins pe cei care credeau în existența veșnică a limbii de lemn.

Exponenții limbii mârlănești au atuurile lor. În timp ce limba de lemn este alambicată și îmbârligată cu miros de rășină, mârlăneasca este directă, cu mesaj sentimental către originile fiecăruia dintre noi.

Chiar dacă păream a fi conservatori, limba mârlănească a câștigat foarte repede teren, fiind folosită la cel mai înalt nivel de partid și de stat. În accepțiunea unora, limba mârlănească înlocuiește cu succes dialogul de la om la om și de la tovarăș la tovarăș.

Limba mârlănească este mult mai expresivă, sugerând anumite stări sufletești ale emițătorului. Limba mârlănească, cu origini din topor, înlocuiește cu succes limba de lemn numa` bună de întors mămăliga.

Mârlănia, după cum am mai văzut în diverse ipostaze, împroașcă România! Mulți dintre foștii și actualii activiști de partid, dar nu numai ei, s-au născut direct cu limba de lemn, trăsătură specificată și în actul de naștere.

Pentru limba mârlănească, în schimb, îți trebuie o anumită pregătire și un talent ieșit din comun. Nu oricine este făcut să folosească limba mârlănească, fără a clipi din ochi, la scenă deschisă și cu o dezinvoltură caracteristică unui număr restrâns de personaje.

Porcăiala își are originile în limba mârlănească pe care unii s-au învățat să o sucească pe toate fețele. Față de limba de lemn, cea mârlănească cuprinde un evantai tematic divers trecut prin troaca de porci.

Adevărul că, față de lemn, limba mârlănească are priză la o anumită parte a poporului deprinsă să fie educată cu rindeaua. Sunt politicieni care au câștigat în popularitate prin folosirea pe cale largă a limbii mârlănești, urcând rapid în sondajele mitocăniei și prostiei.

Limba de lemn a suferit o înfrângere răsunătoare în fața limbii mârlănești, prezentată ca exemplu și pentru tânăra generație de politicieni. Tot mai mulți amărășteni se dau în vânt după limba mârlănească și se calcă în picioare să-i savureze pe interpreți și mitocani.

Limba mârlănească reprezintă un coeficient important de popularitate pentru politicienii care se trag de șireturi cu toată lumea numa` și numa` să nu plece de la Putere.

Limba mârlănească este folosită cu predilecție în telenovelele politice de pe la noi dominate de declarațiile de dragoste la ușa cortului.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri