Conducerea Universităţii „Ovidius” cheamă cadrele didactice la referendum(695)


Luni, 11 noiembrie, Universitatea „Ovidius” din Constanţa organizează referendumul universitar având ca obiect stabilirea, prin vot universal, direct, secret şi egal, a opţiunii pentru una din cele două modalităţi de desemnare a rectorului prevăzute în Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, astfel: pe bază de concurs public sau pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal.
Referendumul universitar se va desfăşura între orele 8.00-20.00, la Cantina Universităţii „Ovidius” din Constanța, situată în b-dul Mamaia nr. 124.
Organizatorii au precizat că sunt trei secţii de votare, la care sunt arondate facultăţile universităţii. Ei au mai spus că au drept de vot toate cadrele didactice şi de cercetare cu norma de bază în UOC care sunt angajate/angajaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, din cadrul universităţii, şi reprezentanţii studenţilor din Senatul universitar şi din consiliile facultăţilor.

Referendumul este validat dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele de votare. În acest sens, conducerea Universităţii „Ovidius” face un apel la toate cadrele didactice titulare pentru a participa într-un număr cât mai mare la referendumul din 11 noiembrie 2013.
jooble.org